Christelijke oproep duurzaam regeerakkoord

Christelijke organisaties doen mee met gezamenlijke oproep

in Christelijk Nieuws

Dorcashulp, Cordaid en Leprazending roepen samen met meer dan honderd andere organisaties op om tot een duurzaam regeerakkoord te komen. "Dit is een breed geluid en dat is prachtig", aldus Gerinke Fountain van hulporganisatie Tear.

"In 2015 zette Nederland een handtekening onder de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Het is belangrijk dat in de formatie deze doelen centraal staan", zo legt Fountain de deelname van Tear uit. Zij werkt als Programme & Linking Officer voor de hulporganisatie. "In ons werk merken we dat een gezamenlijke en wereldwijde aanpak nodig is. Er zijn zaken die wij in het buitenland tegenkomen waarbij de veroorzaker in Nederland zit. Het is belangrijk om samen maatregelen te nemen. Dit is een breed geluid van veel bedrijven en maatschappelijke organisaties en dat is prachtig."

Belasting op vervuiling
In totaal sluiten 112 bedrijven en maatschappelijke organisaties zich aan bij het initiatief. Onder hen zijn christelijke organisaties zoals Woord en Daad, Leprazending en de eerdergenoemde Tear. Ook grote bedrijven als Vodafone/Ziggo en Arcadis doen mee met de oproep. Deze bestaat uit drie punten. Ten eerste willen de organisaties dat de eerdergenoemde Sustainable Development Goals een centrale plaats in het regeerakkoord krijgen. Ten tweede vragen ze om een belastingverschuiving die meer inkomensgelijkheid brengt en vervuiling belast. En ten derde bepleiten ze een volwaardig budget voor ontwikkelingssamenwerking.

De volledige lijst van bedrijven en de oproep zijn te vinden op www.duurzaamregeerakkoord.nl

Tekst: Jonathan Bergmann
Beeld: ANP Foto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons