Brandstichting bij Armeense evangelische kerk

‘Misschien ergeren sommigen zich aan ons geloof’

in Christelijk Nieuws

In het afgelopen weekend is geprobeerd de Armeens evangelische kerk in het Franse Alfortville in brand te steken. De predikant en zijn vrouw, die boven het kerkgebouw wonen, zijn ongedeerd.

In korte tijd is het de tweede keer dat het kerkgebouw beschadigingen opliep. Een week eerder werden er stenen tegen de gevel gegooid en is de intercom vernield. Nu was het geweld heviger: In de vroege morgen van 2 april werd er een vuilnisbak tegen de deur geplaatst, die daarna in brand werd gestoken. De brandweer was op tijd ter plaatse om te voorkomen dat het hele gebouw vlam zou vatten.

Verrast
De brandstichting verraste Gilbert Léonian, de voorganger van deze gemeente: ”Het is zo’n rustige buurt.” De brandstichting vindt hij choquerend. Toch maakt hij zich er niet boos over. “Ik ben een man die vrede voorstaat.“ Deze kerk vestigde zich vijftig jaar geleden in Alfortville en heeft niet eerder met dit soort geweld te maken gehad.

Léonian is de eerste voorganger van deze gemeente. Anderhalf jaar geleden is hij als predikant aangesteld. De gemeente treedt de laatste tijd meer met het geloof naar buiten. “Misschien ergeren sommigen zich daar aan.”

De kerkdienst van de kleine gemeente, die uit dertig personen bestaat, ging op zondag gewoon door. De samenkomst vond in een andere ruimte in het kerkgebouw plaats.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons