Blaast windmolen Groot Nieuws Radio uit de lucht?

Onduidelijkheid over zendmast blijft aanhouden

in Christelijk Nieuws

Groot Nieuws Radio zendt via de middengolf uit en wil dat blijven doen, maar de eigenaar van de zendmast wil daar vanaf september mee stoppen. Op de plek van de zendmast zou hij een windmolen kunnen plaatsen.

Novec, de eigenaar van de zendmast, vindt het niet langer rendabel om de zendmast te onderhouden. Hij is van plan om doorgifte van programma’s van Groot Nieuws Radio vanaf september te beëindigen. Dan kan de zendmast ontmanteld worden. De onduidelijkheid over de zendmast speelt al ruim een jaar. Gesprekken tussen het ministerie van Economische Zaken en de zendmasteigenaar liepen op niets uit.

Vast luisterpubliek
Directeur Wilfred Hardeman wil blijven uitzenden vanaf de middengolffrequentie 1008 AM. “Hier hebben we een vast luisterpubliek opgebouwd”, zegt hij. Alleen uitzenden via het digitale DAB+ ligt niet voor de hand. “De dekking van ons signaal is nog niet landelijk en lang niet alle Nederlanders beschikken over een radio die dat kan ontvangen.” De zender vraagt luisteraars te bidden voor een goede uitkomst.

Bron: GrootNieuwsRadio

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons