Zij deed alles voor Allah en werd christen

‘Het was mijn droom om voor Allah te sterven’

in Christelijk Nieuws

Işık Abla groeide op in een toegewijd islamitisch gezin. Op haar twaalfde had zij de Koranschool doorlopen. Toen zij later uit wanhoop een eind aan haar leven wilde maken, had zij een ontmoeting met God. Nu vertelt zij moslims over Jezus.

Işık groeide op in een gelovig gezin in Turkije, waar zij vaak misbruikt werd. Om aan de huiselijke ellende te ontsnappen, trouwde zij een moslim man. De ellende bleef haar nog heftiger achtervolgen. Nadat haar echtgenoot haar probeerde te vermoorden, vluchtte zij naar de Verenigde Staten. In dat land trouwde zij opnieuw. Haar tweede man mishandelde haar ook. Op 1 januari 2000 bereikte deze relatie een absoluut dieptepunt. Haar man, die dronken en onder invloed van drugs was, gooide haar toen op de snelweg uit de auto. Hij had haar daarvoor al vaak mishandeld: hij sloeg haar in elkaar, smeet haar tegen de grond en bespuugde haar. 'Een beest was beter af.'

Moslima
Işık was een overtuigde moslima. Op haar twaalfde had zij de Koranschool afgerond en had zij alles voor Allah over. Ze droomde er toen al van om voor hem te sterven. Als haar toen de vraag gesteld zou worden om met een bomvest een zelfmoordaanslag te plegen, had zij dat zondermeer gedaan. Zij geloofde in de jihad. Later gaf zij ook financiële steun aan de islamitische activiteiten om hun invloed op prestigieuze scholen en universiteiten in het Westen te vergroten. Zij wilde een bijdrage leveren aan de islamisering van het Westen.

Keerpunt
In Amerika had zij een baan bij een christelijke werkgever. Hij had zelf niet in de gaten dat hij steeds tegen haar over zijn geloof getuigde. "Het was een geweldige man van God." Zij vroeg hem altijd: ”Hoe kun je vrede hebben?” Zijn antwoord was kort en kernachtig: “Dat komt door Jezus”. Ook als zij hem erop wees dat hij altijd blij was, wees hij haar op Jezus.

'Ik zei alleen maar ja, ja, ja….'

Toen Işık na het drama met haar man op een dag zelfmoord wilde plegen, werd zij door haar baas gebeld. Ze moest op kantoor komen. Hij vertelde dat Jezus hem had laten zien welke plannen zij had, waarna hij haar het hele evangelie uitlegde. Hij vertelde dat haar leven voorgoed zou veranderen wanneer zij Jezus zou aanroepen en Hem in het middelpunt van haar leven zou zetten. Ze voelde de aanwezigheid van Jezus en begreep op dat moment dat Hij méér dan een profeet is. Huilend zei ze alleen maar “ja, ja, ja….” Het was het keerpunt in haar leven.

Zendelinge
Na haar bekering heeft zij een grote bewogenheid voor moslims gekregen. Zij wil hen over de onvoorwaardelijke liefde vertellen die Jezus ook voor hen heeft. Via televisie en internet bereikt zij honderdduizenden mensen. In 150 landen worden haar uitzendingen bekeken, die in veel verschillende talen worden uitgezonden. Op dit moment wordt er aan uitzendingen in het Indonesisch gewerkt, waardoor een nieuwe groep moslims met de liefde van Jezus bereikt gaat worden.

Foto: Facebook

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons