Visie-Lezersavond met 'Mensenkinderen'

Adempauze in hectiek

in Geloven

Visie organiseert binnenkort weer een speciale lezersavond in de EO kapel. Dit keer een bijzonder 'Stilteconcert'. Het concert vindt plaats op donderdagavond 30 maart aanstaande. Even stilstaan tijdens de 40-dagentijd. Een avond adempauze in de drukke hectiek. U bent van harte welkom! Helemaal onderaan het artikel kunt u een (gratis) reservering maken voor deze avond.

'Mensenkinderen' is een Nederlandse band, opgericht door de singer-songwriter Bas van Nienes. Nadat Bas met zijn band Anderson op wereldtournee was geweest, begon hij met het schrijven van Nederlandstalige nummers. In 2009 en 2012 werden de Mensenkinderen-albums 'Het land dat ooit vol eerbied zong' en 'Lied van schijn en wezen' uitgebracht. In een persoonlijke zoektocht naar stilte en bezinning in de periode daarna, ontstond het idee en het verlangen voor het 'Liedboek der mensenkinderen’.

Bas: "Op een middag in de kapel viel mijn oog op een oude gezangenbundel. Ik begon er wat in te bladeren. Hoe meer ik las, hoe meer ik werd geraakt door de oude teksten. Wat een woorden en wat een prachtige beeldspraak. Tijdens het lezen realiseerde ik me wat een rijkdom er verscholen lag in de woorden. Ik ging achter de piano zitten met het van ouderdom vergeelde bundeltje voor me. Die middag werd het verlangen geboren om de gezangen muzikaal nieuwe leven in te blazen."

Met het 'Liedboek der mensenkinderen' krijgen oude, gerijpte woorden nieuwe klanken. Tijdens de Visie-Lezersavond op 30 maart worden ze gezongen als luisterlied. Kom tot rust door de liederen en laat je inspireren in de stilte. Het concert vindt plaats tijdens de veertigdagentijd. De muziek tijdens dit concert is sober en verstild. Bedoeld om stil te staan en rust te geven.

Deze avond is exclusief voor Visie-lezers. Dit stilteconcert gratis bijwonen? Onder de clip vindt u het reserveringsformulier. De avond begint om 20:00 en is rond 21:30 afgelopen.

Reserveren voor de Visie-Lezersavond met Mensenkinderen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons