Top 5 christelijke boeken

Week van het Christelijke Boek

in Mediatips

Van 22 maart tot en met 1 april 2017 organiseert BCB voor de veertiende keer de Week van het Christelijke Boek.

Van 22 maart t/m 1 april 2017 organiseert BCB voor de veertiende keer de Week van het Christelijke Boek. Boekhandels verwennen hun klanten tijdens deze campagne met het boek Afspraak in Portugal, geschreven door Corien Oranje

Hieronder een lijst van 5 mooie christelijke boeken die deze week extra aandacht verdienen:

1. Dicht bij Jezus | Sarah YoungUitgeverij Gideon

Onze gebeden hebben vaak het karakter van een monoloog, waarbij wij het woord voeren en God, hopelijk, luistert. Sarah Young draaide het een jaar lang om en ontdekte: het is werkelijk mogelijk om dagelijks Gods stem te horen, en zijn aanwezigheid en vrede te ervaren. Laat je bemoedigen door haar prachtige dagboek Dicht bij Jezus en open je hart voor de stem van de Goede Herder. Hij is nabij.

2. Op weg naar GolgothaC.H. Spurgeon De Banier

Heel nauwkeurig heeft de Here Jezus meerdere keren aan Zijn discipelen voorzegd hoe ze met Hem zouden handelen. Hij zei dat ze Hem aan de Romeinen zouden overleveren, dat ze Hem zouden bespotten, geselen en kruisigen. Hij wist het tot in detail. Maar ... onze gezegende Meester voegde er nog iets aan toe. Dat nam de bitterheid van de dodelijke teug uit de lijdenskelk weg: ‘Ten derden dage zal Hij weder opstaan.’ Zouden wij niet in gedachten vertoeven bij het bitter lijden van de Here, als Hij dat Zelf zo nadrukkelijk heeft gedaan? (C.H. Spurgeon)

De 49 overdenkingen over het lijden en sterven van de Heere Jezus Christus bieden een mogelijkheid om tijdens de zeven lijdensweken elke dag een moment stil te staan bij ‘het Lam Gods, Dat de zonde der wereld wegneemt’.

3. God woont bij zijn volk | Hanna HolwerdaColumbus

Leef als gezin samen toe naar Pasen tijdens de veertigdagentijd.

God wil bij zijn volk wonen, daarom geeft Hij Mozes opdracht om de tabernakel te bouwen. Ontdek met elkaar de lijnen die van de tempel- en tabernakeldienst lopen naar Jezus en het offer dat Hij bracht op Golgota. Hij kwam bij ons, heel gewoon, als mens onder de mensen. Zo'n God hebben wij!

Bekijk de tabernakel en bouw hem stap voor stap na met de onderdelen uit de kijkdoos. Op deze manier leer je meer over de voorwerpen en rituelen rondom de offerdienst. Elke dag is er een bijbeltekst en zijn er doe- en denkopdrachtjes voor verschillende leeftijden. Zo sta je samen stil bij het wonder van Pasen. 

4. Bij het kruis | Andrea van Hartingsveldt-MoreeDe Banier

Vrouwen nemen bij de heilsfeiten van de Heere Jezus een bijzondere plaats in. Deze serie laat daar in het bijzonder licht op vallen. Dit tweede boekje in de boven vermelde serie laat de vrouwen zien op weg naar en bij het kruis. Zowel uit het Oude als uit het Nieuwe Testament. Het zal duidelijk zijn, dat het in de eerste plaats niet om de vrouwen gaat, maar om Hem, bij je hen ontmoet. Een bekend lied zegt het zo treffend: Om haar als bruid te werven, kwam Hij ten hemel af. Hij was ’t Die door Zijn sterven aan haar het leven gaf.

Rode papaver | Els Florijn  Uitgeverij Mozaiek 

Als de man van Anna na een hevig conflict naar het front vertrekt om aan de Grote Oorlog deel te nemen, reist ze hem achterna om hem te zoeken. In korte tijd raakt ze zelf betrokken bij de oorlog: ze komt als verpleegster in een van de fronthospitalen terecht, waar ze elke dag geconfronteerd wordt met lijden en verwoesting.

Terwijl ze haar uiterste best doet om te helpen waar ze kan, blijft ze zoeken naar haar echtgenoot, te midden van de puinhopen. Maar niets kan haar voorbereiden op wat er werkelijk met hem is gebeurd.

Hoe kan Anna hoop houden als ze alles verliest en er niets meer is wat het lijkt?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons