Radicale communisten doden christenen in India

‘Mensen durven zich niet meer te bekeren’

in Christelijk Nieuws

In de eerste drie weken van februari zijn in India 35 pas bekeerde christenen vermoord door radicale communisten. Zij zijn fel gekant tegen het christelijke geloof en proberen het christendom te marginaliseren .

Zendingsorganistie ‘De Vaste Burcht’ meldt dat in februari meerdere moordaanslagen zijn gepleegd op mensen die zich kort daarvoor tot het christendom hebben bekeerd. 35 mensen zijn daarvan slachtoffer geworden. De moorden zijn gepleegd in acht dicht bij elkaar gelegen dorpen. De aanslagen werden op verschillende plaatsen en dagen uitgevoerd: op het werk in de rijstvelden, bij de slachtoffers thuis, tijdens het hout sprokkelen of onderweg.

Politie
De moorden zijn niet aan de politie gerapporteerd. Wanneer er meldingen bij de politie wordt gedaan, heeft dat geen effect: de politie doet er vanwege corruptie of infiltratie door de Naxalites niets mee. Omdat de Naxalites met moord en doodslag hebben gedreigd wanneer er aangiften worden gedaan bij de politie, zien slachtoffers hiervan af.

Eerder geweld
Een aantal maanden geleden meldde ‘De Vaste Burcht’ al dat een van hun medewerkers in de jungle van Deomali, in het grensgebied van Andrha Pradesh en Odisha, vermoord is. Als gevolg van het geweld waar christenen mee geconfronteerd worden, heeft deze organisatie een Bijbelschool in Deomali moeten sluiten. Veel voorgangers zijn met hun gezin gevlucht of komen het huis niet meer uit.

De Vaste Burcht is sinds 1999 in de uitgestrekte jungle van Andhra Pradesh en Odisha met zendingswerk actief en merkt dat er grote belangstelling bestaat voor het christelijke geloof. Vanwege het geweld bestaat de vrees dat veel mensen zich niet meer durven te bekeren.

Terreurgroepen
Naast de Naxalites worden Indiase christenen ook onderdrukt door de Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), een militante nationalistische organisatie die een Hindu staat in India wil stichten. De RSS is ook fel gekant tegen zendingsactiviteiten van christenen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons