Oudste presentatrice van Nederland doet verslag van de zorg

94-jarige interviewt de ambassadeur van de Week van Zorg

in Mediatips

Het EO-radioprogramma ‘Open Huis’ is tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn (13 t/m 18 maart) te gast bij zorginstellingen door heel Nederland. Vanuit Naarden werkt de moeder van Tom Herlaar aan het programma mee.

Elke dag doen presentatoren Tom Herlaar en Petra de Joode een andere instelling aan, waar ze spreken met professionals uit de volle breedte van de zorg. De uitzendingen geven een bijzonder kijkje achter de schermen van verzorgingshuis tot apotheek en van revalidatiecentrum tot natuurboerderij.

Oudste presentatrice
Maandag, tijdens de eerste uitzending van Open Huis in de Zorg, bezoekt Tom Herlaar revalidatiecentrum Naarderheem in Naarden. Een bijzondere locatie voor de presentator. Tom: “Mijn moeder woont hier en is te gast in de uitzending. We gaan samen presenteren. Hoewel ze al 94 is, is ze nog heel kwiek. Ik kijk er enorm naar uit!” Het speciale presentatie-duo belt onder andere met olympisch kampioen Maarten van der Weijden, die de Week van Zorg en Welzijn als ambassadeur een warm hart toedraagt.

Stemlocatie
Ook de actualiteit laat Open Huis niet aan zich voorbij gaan. Woensdag bouwt het EO-radioprogramma haar studio op bij zorggroep De Vechtstreek in Breukelen; één van de vele stemlocaties die ons land rijk is. Hier peilt Tom Herlaar de stemming over de zorg. Hoe tevreden zijn mensen over de kwaliteit van onze zorg en wat betekenen de plannen van de politieke partijen voor de toekomst van de zorg in Nederland?

Door het land
Petra de Joode trekt als verslaggever door het land, op zoek naar de visie op zorg en welzijn. Ze brengt een bezoek aan het Jongerenfestival van Utrechtzorg, waar leerlingen van ROC Midden Nederland enthousiast worden gemaakt voor een baan in de zorg, neemt de luisteraar mee naar de Zorgtotaal Beurs en draait mee op een zorgboerderij.

Held van de Zorg
In de rubriek Helden van het Open Huis gaan Herlaar en De Joode voor de gelegenheid op zoek naar de ‘Held van de Zorg’. “We zetten mensen in het zonnetje die op een heel eenvoudige manier iets voor hun naaste betekenen”, vertelt Petra de Joode. “Elke dag reiken we een medaille uit aan iemand die zich op een positieve manier inzet voor de zorg.”

Data & uitzendlocaties
Maandag 13 maart: Zorgcentrum Naarderheem (Naarden)
Dinsdag 14 maart: Apotheek Oudewater (Oudewater)
Woensdag 15 maart: Zorggroep De Vechtstreek (Breukelen)
Donderdag 16 maart: Sherpa (Baarn)
Vrijdag 17 maart: Natuurboerderij Brinkhorst (Amersfoort)
Zaterdag 18 maart: Franciscus Gasthuis Vlietland (Schiedam)

Het programma is vanaf 14.00 uur op NPO Radio 5 te beluisteren.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons