Opgravingen naar de Ark van het Verbond

Fransen en Israëliërs slaan de handen ineen

in Christelijk Nieuws

The Times of Israel meldt dat archeologen in augustus op zoek gaan naar de Ark van het Verbond. Franse en Israëlische wetenschappers hopen daarvan in Kiryat Ye’arim sporen aan te treffen.

Niet eerder is er bij Kiryat Ye’arim (Kirjat-Jearim ) gezocht. Dat gaat dit jaar gebeuren. Israel Finkelstein van de Universiteit van Tel Aviv vindt deze plaats om verschillende redenen belangrijk: “Het is een grote, centrale plaats in de bergen van Jeruzalem waar nog niet eerder onderzoek gedaan is. Het is mogelijk de enige streek waar nog niet eerder systematisch archeologische opgravingen zijn gedaan.”

Bijbel
Het boek Samuel beschrijft dat de Ark van het Verbond 20 jaar lang in Kirjat-Jearim werd bewaard, nadat deze door de Filistijnen naar Israël werd teruggestuurd. De Filistijnen wilden van de buitgemaakte Ark af nadat God de bewoners van Asdod hard trof en hun afgodsbeeld aan stukken was gevallen.

Grote betekenis
Het gegeven dat Kirjat-Jearim in deze context genoemd wordt, geeft volgens Finkelstein aan dat deze plaats van grote betekenis was. 'Het is dan ook redelijk om ervan uit te gaan dat hier een tempel heeft gestaan. De Ark van het Verbond zal niet in het open veld of onder een boom neergezet zijn. Het is niet duidelijk waar deze tempel precies gestaan heeft'

In het gebied waar gezocht gaat worden, staat een klooster uit de 20e eeuw die aan Onze Lieve Vrouw van de Ark van het Verbond is gewijd. De opgravingen worden in het gebied rond dit klooster gedaan.

Bron: The Times of Israel

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons