Omgekomen snowboarders zijn Navigator-studenten

Ook tweede lichaam inmiddels gevonden

in Christelijk Nieuws

De snowboarders die in de Franse Alpen zijn omgekomen bij een lawine, zijn drie studenten die op reis waren met de Nijmeegse afdeling van de Navigators, een christelijke studentenvereniging.

Dat meldt De Gelderlander. De omgekomen wintersporters waren met z'n drieën verdwaald in de streek rond Le Seuil. Aanvankelijk was alleen het lichaam van een 22-jarige Nederlander gevonden. RTL Nieuws meldt later dat ook het lichaam van het tweede slachtoffer is gevonden.

Vroeg op de avond meldt het ANP dat ook het derde lichaam is gevonden. Deze melding wordt even later weer ingetrokken. Er bleek er een misverstand te zijn tussen de burgemeester en de reddingswerkers. Reddingswerkers zijn nu gestopt met zoeken en gaan donderdag weer verder zoeken naar het derde slachtoffer, aldus de Franse politie.

De slachtoffers maakten deel uit van een groep van twintig studenten die op wintersport waren. Het bestuur van de Nijmeegse Studentenvereniging Navigators (NSN) is woensdagochtend bijeengekomen voor overleg. De vereniging heeft meer dan tweehonderd leden. Op de website melden zij: "Vanochtend bereikte ons het intens verdrietige en schokkende nieuws dat drie (oud-)leden van onze studentenvereniging betrokken zijn bij een lawine-ongeluk in de Franse Alpen. Onze gebeden en gedachten gaan uit naar familie, vrienden en andere betrokkenen."

Aangeslagen leden van de christelijke studentenvereniging Navigators uit Nijmegen stromen woensdag toe naar de villa waar de vereniging is gehuisvest. Ze omhelzen elkaar, er vloeien tranen. "Het is verschrikkelijk. Wij zijn ontzet'', zegt een bestuurslid van de Navigators. "We vangen onze leden hier in de villa op. Iedereen wil meer weten, maar wij krijgen ook maar af en toe informatie.''

De studenten hebben zich teruggetrokken in een zaal in de villa. Ze willen liever niet gestoord worden. Christelijke hulpverleners arriveren om ze bij te staan.

De groep van ongeveer twintig studenten keert woensdagmiddag vanuit Frankrijk per bus terug naar huis. De vriendin van de overleden student was al eerder vertrokken, zei Tim van den Bergh van touroperator Husk (een onderdeel van Sundio Group) woensdag tegen het ANP.

De Studentenkerk van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft een ruimte ingericht waar studenten en medewerkers hun medeleven kunnen betuigen. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons