Nieuw bij de EO: het Bijbel Open-themapark

Bezoek Rachabs huis of probeer te ontsnappen uit (Dool)hof van Eden

Het kan u niet zijn ontgaan: de EO bestaat 50 jaar! Om dat jubileum blijvend te gedenken, verrijst op het grasveld naast het EO-gebouw het Bijbel Open-themapark. En wij mogen maar liefst 500 kaartjes weggeven!

Het plan voor het Bijbels themapark is niet nieuw: al in 1982 presenteerde toenmalig EO-directeur Bert Dorenbos een schets waarin attracties waren ingetekend op het grasveld naast het EO-gebouw. Tijdens een recente opruimactie van de archieven, kwam het document weer boven water. Begin dit jaar werd besloten het Bijbel Open-themapark daadwerkelijk te gaan bouwen en de plannen uit 1982 te actualiseren.

Ezeltjes
In het themapark kunnen de kleinste bezoekers op ezeltjes rijden of een kijkje nemen op de boerderij met Bijbelse dieren. De avontuurlijk ingestelde bezoeker klimt omhoog via het rode koord van Rachabs huis of probeert te ontsnappen uit de Doolhof van Eden. Volwassen kunnen hun Bijbelkennis testen door in discussie te gaan met farizeeën of lekker neuzen tussen souvenirs uit het beloofde land en producten met een christelijke boodschap. Ook is er ruimte voor optredens op het grote podium in het midden van het park.

Winnen
Op dit moment wordt er nog volop gebouwd! In april 2018 opent het Bijbel Open-themapark zijn deuren voor de eerste bezoekers. U kunt daarbij zijn! Vul hieronder uw gegevens in en maak kans op één van de 500 gratis tickets. (Uw enthousiaste aanmeldingen helpen ons ook bij het vinden van de laatste financiers!)

Alle winnaars krijgen persoonlijk bericht. 


Beste lezer,

Het is vandaag 1 april 2017. We zullen er niet omheen draaien: u bent erin getuind... en met u nog 595 andere lezers :-). We bouwen geen Bijbel Open-themapark op het grasveld bij de EO, het is een grap. De oorspronkelijke plannen zijn wel authentiek: in de jaren 80 zijn er serieuze schetsen gemaakt, maar die kwamen nooit verder dan de tekentafel. In een Visie-nummer over humor, vonden we dat een 1 april-grap niet kon ontbreken. We hopen dat u er – als is het maar een beetje – om kunt lachten.

Als dank voor uw betrokkenheid (en om het leed iets te verzachten), krijgt u met de code KORT-ING1-APRI-LVIS tien procent korting op een aankoop in onze webwinkel. Denk bijvoorbeeld aan schitterende dvd's van Dr. Quinn of Het kleine huis op de prairie of cd's van Nederland Zingt. De code is te gebruiken tot en met 10 april 2017.

Met hartelijke groet,

De redactie van Visie en EO.nl/geloven

P.S. Toch een kijkje nemen op ons grasveld? Kom dan naar het jubileumfestival om te vieren dat de EO vijftig jaar bestaat! Zo organiseren we bijvoorbeeld de Visie openlucht-praise. Kijk hier voor alle informatie (en dat is geen grapje).

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons