Het grootste Bijbelse museum ter wereld

20 exposities onder één dak

in Geloven

Op 17 november 2017 wordt in Washington het grootste Bijbelse museum ter wereld geopend. Op een vloeroppervlakte van ongeveer 40.000 vierkante meter zullen meer dan 40.000 items worden tentoongesteld.

Het museum wordt het meest technologisch geavanceerde museum, dat bij de bezoekers een indrukwekkende ervaring achter wil laten. In de expositie zijn onder andere nog niet eerder geëxposeerde papyrusfragmenten opgenomen van het Nieuwe Testament. Ook zijn er Thora rollen te zien, die de Spaanse inquisitie hebben overleefd en die in de Tweede Wereldoorlog door Nazi’s in beslag genomen zijn.

Verdiepingen
Het pand waarin het museum ondergebracht wordt, telt acht verdiepingen. Op elke etage wordt een ander thema behandeld. Er is een verdieping waar de verhalen van Genesis tot Kronieken centraal staan en waar de geschiedenis van het Nieuwe Testament aan bod komt. Andere verdiepingen tonen onder andere de geschiedenis van de Bijbel en de impact van de Bijbel. Op het dak van het gebouw wordt een Bijbelse tuin aangelegd. In totaal biedt het museum onderdak aan 20 verschillende tentoonstellingen.

Het museum is niet als evangelisatiemiddel bedoeld. Bij de totstandkoming is advies ingewonnen bij protestanten, katholieke, joden en bij mensen die een andere religie aanhangen. De kosten om dit non-profit museum te realiseren bedragen $ 500 miljoen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons