Gezocht: gezinshuisouders

in Geloven

Het Leger des Heils is op zoek naar gezinshuisouders die kinderen willen opvangen. Momenteel zijn er dertien gezinshuizen, waar in totaal vijftig kinderen wonen. Het Leger des Heils wil er nog dertig tot veertig huizen bij, om plek te bieden aan kinderen die nergens anders terechtkunnen.

Siebren begon negen jaar geleden samen met zijn vrouw Marike een gezinshuis. Ruim twee jaar geleden overleed Marike, maar Siebren gaat door. Lees hier het verhaal uit Visie.

Wat is een gezinshuis?
Een gewoon huis in een gewone wijk, waar twee ouders de zorg voor twee tot vier kinderen op zich nemen. Dat is een gezinshuis. Een kleinschalige vorm van jeugdhulp, waarbij kinderen tussen de 2 en 18 jaar voor kortere of langere tijd worden opgenomen in het eigen gezin van de gezinshuisouders. De gezinshuisouders bieden 24 uur per dag verzorging, opvoeding en hulpverlening. Het Leger des Heils voert deze weken campagne om meer gezinshuisouders te werven.
Interesse? Kijk op Legerdesheils.nl voor de vacature.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons