'Ga maar naar Hem, het is goed'

Troostvol lied bij afscheid

in Mediatips

De vader van zanger Lucas Kramer was een echte Urker visserman. Hij overlijdt na een kort ziekbed op 56-jarige leeftijd. Hoewel er ook strijd en verdriet was kon zijn vader op zijn sterfbed zeggen: ‘Het is goed'.

‘Ga maar naar Hem, het is goed.’ 

Zomaar een tekst uit het gelijknamige lied 'Het is goed' van zanger Lucas Kramer. Lucas: “Het is een lied dat geschreven werd toen mijn vader overleed na een kortstondig ziekbed. Hij had leukemie. Ondanks de strijd die de ziekte met zich meebracht mocht mijn vader getuigen: “Het is goed’, ik ga naar Hem!” 

Later ontstond het lied "Het is goed", een lied over verdriet en gemis, maar ook over de zekerheid dat zij elkaar straks in de hemel weer zullen zien. Lees het hele interview met Lucas Kramer bij Ik mis je.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons