Erdogan: clash tussen islam en christendom

"Heilige oorlog staat op punt van uitbreken"

in Christelijk Nieuws

"Europa is een clash tussen de islam en het christendom begonnen." Dat zei Erdogan over de hoofddoek-uitspraak van het Europees Hof van Justitie van eerder deze week. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken deed een paar uur daarvoor nog een duit in het zakje: "De heilige oorlog zal snel beginnen."

"De EU moest zich schamen. Weg zijn de waarden, principes en rechtvaardigheid." Zo zei de Turkse president over de uitspraak. "Ze zijn een clash begonnen tussen de maan en het kruis. Een andere verklaring is er niet."

Oorlog
"Binnenkort begint de heilige oorlog. Hij zal uitbreken." Zo waarschuwde de minister van Buitenlandse Zaken in een speech na de Nederlandse verkiezingen. Over de verkiezingen zei Mevlut Cavusoglu: "Als je naar de verschillende partijen kijkt, zie je dat er geen verschil is tussen de sociaal democraten en de fascistische Wilders. Hun mentaliteit is dezelfde. Europa zal instorten."

Rel
Afgelopen weekend ontstond de diplomatieke rel toen Nederland deze minister van Buitenlandse Zaken de toegang ontzegde. Erdogan noemde de Nederlandse overheid daarom al ‘fascistisch’ en ‘nazistisch’. De opstokende woorden zorgen voor spanningen bij Turkse christenen in Nederland.

Bron: Independent
Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons