Een tweeling als antwoord op aanhoudend gebed

‘God gaf mij kracht’

in Geloven

Het Amerikaanse echtpaar Duke & Diana Walker hebben hun zwangerschap van een tweeling op een bijzondere manier wereldkundig gemaakt. Een foto met twee rompertjes en 452 naalden vertelt hun verhaal…

Na 953 dagen waarop het stel gebeden heeft om de vervulling van hun kinderwens, konden Duke en Diane met het grote nieuws komen: zij verwachten een tweeling. Er ging een lang, medisch traject aan vooraf met onder andere twee IVF rondes. De naalden die zij bewaard hebben, zijn bij de verschillende behandelingen gebruikt. Op haar Facebook pagina vertelt Diana dat elke naald voor een verschillende dag, een ander pad of een eigen emotie staat. “Er zat veel pijn, hoop en angst achter elke naald.”

Het geloof getest
‘De IVF behandelingen waren niet het moeilijkste deel van de reis. Het moeilijkst was het om door een hele cyclus heen te gaan en embryo na embryo te verliezen.’ Twee dagen voor Kerst 2015 had Diana een droom, ‘of beter gezegd een nachtmerrie’, waarin zij zich lichamelijk, emotioneel en vooral geestelijk leeg voelde. Ze herinnerde zich de nachten, haar gebroken hart en lege buik waarin zij huilend tot God riep: “Waarom? Wat is er fout met mij? Wat wilt u nog meer van mij? Ik heb alles gedaan.” Het voelde voor haar alsof haar geloof steeds getest werd.

‘God gaf mij kracht’
Ondanks alle strijd die er aan haar zwangerschap vooraf is gegaan, zegt Diana dat zij zich vereerd voelt dat God deze weg met hun gegaan is. ‘Hij heeft mij de kracht van het geloof en de troost van het gebed gegeven. Hij gaf mij kracht die ik zelf nooit gevonden zou hebben. Daar bovenop heeft God ons niet met één, maar met twee wonderen gezegend.’ Zij voelt zich heel bevoorrecht. ‘Ik zou dit 2000 keer opnieuw hebben gedaan.’

Hart onder de riem
Met haar verhaal wil zij anderen die door een moeilijke tijd heengaan bemoedigen. ‘Wanneer je God om iets vraagt kan Hij “ja” zeggen en het je geven of zegt hij “ok” en laat hij je wachten. Wanneer hij “nee” zegt, laat Hij je langer wachten en geeft hij je iets dat beter is.’ 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons