Dronkaard bekeert zich en ontsnapt aan de dood

Gered van een ramp

in Geloven

Mr. Julannan uit het Midden-Oosten had een hekel aan alles wat met het evangelie te maken had. Een openlucht evangelisatie-dienst trof hem, hij riep Jezus aan en overleefde wonderbaarlijk een treinongeluk. Hij had nog geen schrammetje. Inmiddels werkt hij zelf mee aan de verspreiding van het evangelie.

De man dronk teveel. Dit moesten zijn vrouw en buren vaak met huiselijk geweld bekopen. Soms dronk hij zoveel dat hij dronken langs de kant van de weg werd gevonden. Van huis uit was hij katholiek, maar hij had een grote hekel aan het evangelie. Bij een bezoek van evangeliserende christenen kreeg hij een aantal folders in handen gedrukt. Hij stak ze direct in de fik en schreeuwde: "Mijn huis uit!"

Jezus is het antwoord 
Op een dag, toen hij van zijn werk naar huis liep, kwam hij langs een openlucht evangelisatie-dienst. Hij spuugde naar de mensen daar, en liep door. "Jezus is het antwoord op uw zorgen," hoorde hij de spreker nog zeggen terwijl hij voorbij liep. "Hij is altijd bij je. Hij past op je en kan je genezen." De man stopte toch om te luisteren. "Belijd je zonden voor de Heer." 

Spoorwegovergang 
Die nacht kon hij niet slapen. Hij kon het gevoel niet loslaten dat er binnenkort iets verschrikkelijks zou gebeuren. Hij probeerde te bidden, maar wist niet goed hoe. "Jezus, Jezus, Jezus," was alles wat hij kon zeggen. "Red mij Jezus."

"Ik weet dat mijn Heer en Redder Jezus Christus mij gered heeft van een ramp." 

De volgende dag haastte hij zich naar zijn werk. Bij de spoorwegovergang waar hij langs moest, kwam net een trein aanstormen. Als hij op die trein zou wachten dan zou hij te laat op zijn werk komen. Dus hij besloot de gok te wagen en zette het op een rennen. Maar hij viel en belandde tussen de treinrails onder de trein.

Geen schrammetje
Toen de trein voorbij was sprong de man op, zonder een enkel schrammetje. Hij vertelde later dat hij Jezus om hulp had geroepen toen de trein hem raakte. Op dat moment voelde het alsof iemand hem een knuffel gaf. Die aanwezigheid beschermde hem tegen de trein die boven hem langs raasde. Toen de trein weg was, verdween het gevoel weer.

"Ik weet dat mijn Heer en Redder Jezus Christus mij gered heeft van een ramp." zegt de man. Inmiddels leest hij dagelijks de bijbel en werkt hij samen met een organisatie om het evangelie te verkondigen.

Bron: Bibles for Mideast

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons