Dit zijn de volgelingen in The Passion 2017

Cast The Passion compleet

in Mediatips

Twee volgelingen waren al eerder bekend gemaakt: Roel van Velzen (Judas) en Omri Tindal (Petrus). Ook de namen van Remco Veldhuis (Verteller), Kefah Allush (Verslaggever), Elske DeWall (Maria) en Johnny Kraaijkamp jr. (Pilatus) waren al onthuld. De Jezus-rol wordt gespeeld door Dwight Dissels. Maar wie zijn de andere 10 volgelingen in The Passion 2017?

De overige 10 volgelingen worden gespeeld door Sonja Silva, Liza Sips, Iris van Geffen, GabyBlaaser, Hugo Metsers, Stefan Stasse, Robin Boissevain, Curt Fortin, Daan Boom en Eugène J. Jans.

Ook is er in The Passion 2017 een kleine rol weggelegd voor Piet Paulusma. De weerman zal het brood aan Jezus geven voor het laatste avondmaal. Hij mag als echte Fries natuurlijk niet ontbreken dit jaar.

Over The Passion
The Passion wordt live uitgezonden vanuit Leeuwarden op Witte Donderdag 13 april om 20.30 uur op NPO 1. De muzikale vertelling is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO-NCRV, de Protestantse Kerk Nederland en het Nederlands Bijbelgenootschap.

Leeuwarden
Leeuwarden is gastheer van deze zevende editie van The Passion. Het verhaal over verbinding wordt tijdens het muzikale evenement live vertolkt op het Wilhelminaplein. Door de stad trekt een processie met een groot verlicht kruis richting dit plein. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons