Diefstal van een kruis na 50 jaar opgelost

De roof die vergeten was, is inmiddels ook vergeven

in Christelijk Nieuws

Vijftig jaar nadat hij een kruis uit een klooster van de Jakobijnen meenam, biechtte de dief zijn daad op. Het kruis is inmiddels weer weer terug in Toulouse.

Het moet de dief uiteindelijk toch zwaar op de maag gelegen hebben: de diefstal van een kruis uit de kerk van de Jakobijnen in Toulouse. Vijftig jaar na zijn daad biechtte hij zijn daad op aan een priester in Biarritz en gaf het kruis aan hem terug. Het voorwerp is aan de gerechtelijke politie van Toulouse overhandigd. Uiteindelijk is het in het museum van de Jakobijnen in Toulouse terechtgekomen.

Quarantaine
Om veiligheidsredenen is het kruis tussen december 2016 en maart 2017 in quarantaine gehouden om te voorkomen dat overige voorwerpen in de directe omgeving besmet zouden raken. De omstandigheden waaronder het kruis bewaard werden, waren niet optimaal.

stadsarchief
Loco-burgemeester Pierre Espluglas-Labatut vertelt dat het stadsarchief is geraadpleegd. Daar werd een politierapport gevonden dat melding maakte van de diefstal. Hij veronderstelt dat de dief oud is en dat hij voor zijn schuld wilde boeten.

Geen vervolging
De dief zal niet worden vervolgd. Hij heeft zijn wandaad beleden en zijn identiteit zal niet bekend gemaakt worden. Het kruis is overigens niet erg waardevol.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons