Dag6 met ‘kabinet van vakmensen’ uit de startblokken

Nieuw journalistiek platform EO en Nederlands Dagblad

in Mediatips

Vanochtend heeft Dag6 haar kabinet van vakmensen gepresenteerd, als aftrap van dit nieuwe journalistieke concept van de EO en het Nederlands Dagblad. Na een jaar voorbereiding en enkele maanden proefdraaien gaat Dag6 nu officieel van start. Voor 9,90 euro per maand krijgen abonnees onbeperkt toegang tot het nieuws in de app én ze ontvangen elke vrijdag het weekblad op de mat.

Dag6 heeft een team van mensen verzameld die weten waarover ze praten. Vakmensen die alles lezen en volgen op hun vakgebied en hun kennis graag delen met hun volgers. Van sport tot architectuur en van duurzame kleding tot games. Vanochtend presenteerde Dag6 dit kabinet van vakmensen.

Verbeeldingskracht

“Onze formatie is klaar,” zegt eindredacteur Rimme Mastebroek. “Dit kabinet van vakmensen bestaat uit jonge twintigers en dertigers die verbeeldingskracht, idealisme en kennis hebben. Over tien jaar trekken ze ongetwijfeld aan de touwtjes op mooie posities in de samenleving. Nu krijgen ze bij Dag6 al alle ruimte het laatste nieuws, scherpe analyses, originele ideeën en mooie vondsten te delen.”

‘Dag6 draait in de eerste plaats om een mentaliteit’

Geen afgebakende doelgroep

“We richten ons niet op een afgebakende doelgroep, want Dag6 draait in de eerste plaats om een mentaliteit,” legt Rimme uit. “Belangrijke vragen zijn voor ons: hoe wil je leven als mens, welke verantwoordelijkheid neem je, wil je bijdragen aan een rechtvaardiger wereld? Wat geloof je zelf? Wat wil je weten?”

‘We verzamelen, we verrijken en we ontwikkelen zelf content’

Het delen waard

”We verzamelen, we verrijken en we ontwikkelen zelf content,” vertelt Dag6-beeldmaker Kees-Jan Mulder bij de presentatie van het kabinet van vakmensen. ”Dat wat dichtbij gebeurt, diepen we uit. Verhalen waarvan we vinden dat ze dichtbij zouden moeten zijn, brengen we dichtbij. Als het nieuw is, als het nieuws is, als het inspirerend is en het delen waard, dan vind je het op Dag6.”
Met het weekblad en de app biedt Dag6 een unieke combinatie van snel nieuws en achtergrondverhalen. Online is een mix van heel diverse premium mediabronnen, bijdragen van de vakmensen en – daarnaast – doorlopend het actuele nieuws. Het weekblad biedt elke vrijdag een prikkelend dubbelinterview, opvallende achtergronden, verdieping en mooie visuele verhalen.

Samenwerking EO en ND

Dag6 is ontstaan uit een samenwerking tussen het Nederlands Dagblad en de Evangelische Omroep. Het team werkt dagelijks vanuit de binnenstad van Amersfoort. De Dag6-app is zowel voor IOS als Android te downloaden in de App Store.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons