"Dader aanslag Londen groeide op als christen"

Later bekeerde hij zich tot de islam en werd gewelddadig moslim

in Christelijk Nieuws

"Khalid Masood werd geboren als Adrian Elms, in een christelijk gezin. Pas later bekeerde hij zich en werd hij een gewelddadig moslim", dat zegt politicus Sayeeda Warsi. Ze bekritiseert het overheidsprogramma dat terrorisme bestrijdt omdat het zich alleen blindstaart op moslims.

“Khalid Masood is geboren als Adrian Elms, in Kent. Daar werd hij christelijk opgevoed”, vertelt Warsi tegen de Britse televisie. “Zijn eerste aanvaring met de politie was op zijn negentiende, nog lang voordat hij zich bekeerde tot de islam. De overheid verkijkt zich in de strijd tegen terrorisme door zich alleen op de islam te richten.”

Kritiek
Volgens de politicus werkt het overheidsprogramma Prevent niet. “De overheid houdt het beeld in stand dat moslims de terroristen kennen en ze zelfs huisvesten. Maar het is ontzettend lastig om te voorspellen wie er een aanslag gaat plegen. Ik weet zeker dat iedereen die met deze Masood is opgegroeid dit niet voorspeld had. Zelfs zijn eigen familie niet."

Aanslag
Khalid Masood huurde woensdag een auto waarmee hij op de Westminsterbrug mensen aanreed. Daarna doodde hij een agent bij het parlementsgebouw. Vier mensen kwamen daarbij om het leven en meer dan veertig raakten gewond. Twee van hen zijn nog in kritieke toestand.

Bron: ChristianToday
Beeld: ANP Foto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons