'Behandel de Bijbel als je smartphone'

Paus Fransiscus benadrukt belang van de Bijbel

in Christelijk Nieuws

De Bijbel hoort dezelfde plaats in het dagelijkse leven van mensen te hebben als de smartphone. Dat heeft paus Franciscus gezegd, zo meldt Vatican Radio. "Hoe zou het leven zijn als we de Bijbel even vaak zouden lezen als de berichten op onze smartphone?"

Na het traditionele angelus op zondag heeft paus Franciscus de gelovigen op het Sint-Pietersplein in Rome toegesproken. Deze keer bracht hij hen een opmerkelijke boodschap: christenen zouden de Bijbel dezelfde plaats in hun leven moeten geven als hun smartphone.

"Hoe zou het leven zijn als we de Bijbel vaker openslaan? Als we het woord van God zoals het in de Bijbel staat zouden lezen zoals we berichten op onze smartphone lezen?"

De Bijbel is volgens paus Franciscus het meest efficiënte wapen in de strijd tegen het kwade en brengt mensen volgens hem dichter bij God. "Als we het woord van God altijd in ons hart meedragen, kan geen enkele verleiding ons van onze Vader verwijderen en kan geen enkel obstakel ons van het goede pad brengen."

Als concrete tip gaf de paus de gelovigen tot slot mee een Bijbel in zakformaat bij zich te dragen. "Vergeet niet wat zou gebeuren indien we de Bijbel als onze smartphone zouden behandelen", herhaalde hij. "Altijd bij ons, altijd nabij."

Bron: Deredactie.be

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons