Artiesten verheugen zich op EO Live-event

"Dit wordt een feestelijke mix van inhoud en gezelligheid"

in Mediatips

Zaterdag 18 maart is op NPO Radio 5 het derde ‘EO Live-event’ te horen vanuit de EO-kapel in Hilversum. Yvonne Sprunken presenteert deze feestelijke uitzending met veel boeiende gesprekken en optredens van Elise Mannah en de band 'Half a Mile'.

Ze is inmiddels dertig weken zwanger, maar zangeres Elise Mannah heeft nog veel activiteiten gepland voordat ze met verlof gaat. “Eerst even ‘bevallen’ van wat andere projecten,” zegt ze gekscherend. “Zoals het opnemen van mijn eerste kinderalbum, ook een droom die ik al lang koester. Maar ik ben ook graag nog van de partij tijdens deze uitzending.”

Wat ga je voor ons zingen?
“In EO Live staat een jaar lang Psalm 23 centraal. Naast eigen werk mag ik mijn versie van deze mooie psalm zingen. Die zal ‘vanzelf’ ontstaan als ik me met mijn vaste pianist Henk Doest op de avond voorbereid.”

‘Zoektocht naar God’
Ook de zeskoppige band Half a Mile zal deze psalm ten gehore brengen, naast werk van hun nieuwe album Roots. “Onze nummers gaan over de zoektocht naar God, die vaak te vinden is in de stilte,” zegt Hanna van Gemeren, die samen met haar zus Susanne de zang voor haar rekening neemt.

Welke diepe gedachte zit er achter jullie naam?
“Haha! Ik ben bang dat ik je teleur moet stellen. We waren al zingende zussen, toen ik verkering kreeg met gitarist Aart Lameris. Zijn broer Laurens speelt bas. Toen we met z’n vieren de band begonnen, woonden we een halve mijl bij elkaar vandaan, in Sint-Jansklooster! Vandaar dus de naam van onze band, die nu ook uit gitarist Wouter Raidt en percussionist Richard Jansen bestaat.”

Half a Mile speelt een combinatie van country en folk, vermengd met Keltische en oosterse invloeden. Hoe zal ‘hun’ Psalm 23 vanavond klinken? “In de psalmen lees je hoe mensen worstelen met wanhoop en droefheid, maar uiteindelijk zingen ze vaak van hoop. Dat geldt zeker voor Psalm 23,” zegt Hanna. “We willen graag laten horen wat dat in ons losmaakt!”

‘Inspirerend’
Het EO live-event wordt een afwisselende avond met interviews, muziek en een feestelijke veiling. EO-presentatoren doen spullen van de hand voor het Metterdaad-project op Haïti. Yvonne Sprunken spreekt met Arjan Lock, Andries Knevel en Annemarie van Heijningen. “Bijzonder vind ik ook dat Henk Binnendijk weer van de partij is, om terug te blikken op het vijftigjarig bestaan dat de EO dit jaar viert. Hij weet mensen altijd weer vanuit het geloof te inspireren,” vindt Elise. “Dit event wordt een mooie mix van inhoud en gezelligheid.”

Tekst: Bart van Delen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons