6-jarige organiseert voedselhulp voor daklozen

Meisje offert verjaardag op om te kunnen helpen

in Geloven

De Amerikaanse Armani Crews wilde haar zesde verjaardag op een bijzondere manier vieren. In plaats van een feestje voor zichzelf koos zij ervoor om daklozen eten te geven.

Een aantal maanden voordat zij jarig zou worden, smeekte zij haar ouders om op haar verjaardag daklozen eten te geven. Haar ouders dachten dat zij een grapje maakte. Dat was niet het geval.

Artesha Crews, de moeder van Armani, vertelde ABC News dat zij ermee instemde: “Ik zal wat sandwiches maken.” De kleine Armani liet meteen merken dat zij een ander idee had: “Ik wil hetzelfde wat wij op mijn verjaardagspartijtje zouden hebben.’  Toen haar vader haar vertelde dat zij helemaal niets zou krijgen als zij aan haar plan wilde vasthouden, hield zij voet bij stuk.

Kerk doet mee
Het gezin gaf $300 uit aan eten voor de daklozen. Toen Armani in haar kerk over het plan vertelde, gaven kerkleden ook spulletjes waarmee een pakket voor de daklozen gemaakt kon worden.

Succes
Het feest van Armani werd een succes. Meer dan 125 daklozen kregen een pakket. Op ABC News vertelde Armani dat zij het leuk had gevonden om aardig te doen. Haar moeder voegde daar aan toe dat Armani opgewonden en blij was: iedereen had eten gekregen. Een van de daklozen vertelde dat hij in lange tijd geen warme maaltijd had gehad.

Inmiddels wil Armani nog een keer pakketten uitdelen. De familie Crews is van plan om dat binnen een paar weken te gaan doen.

Bron: CBN News

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons