Paus verrijst, in 11.000 kilo brons, langs Amerikaans-Mexicaanse grens

in Christelijk Nieuws

Vandaag wordt een enorm standbeeld van paus Franciscus onthuld langs de Mexicaans-Amerikaanse grens, waaraan hij vorig jaar een historisch bezoek bracht. Tijdens een speciale mis in El Punto zal dit beeld, opgetrokken uit 11.000 kilo brons, voor het eerst aan het publiek worden getoond.

Dat melden diverse Amerikaanse media, waaronder USA Today. De mis wordt gehouden in El Punto, waar de paus precies een jaar geleden zo’n 250.00 toegestroomde mensen toesprak.

Het metershoge kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Francisco Rodriguez, die er een jaar geleden aan begon. Hij kon daarbij gebruikmaken van allerlei bronzen voorwerpen die vorig jaar bij winkels op diverse locaties in de stad konden worden ingeleverd. De bronzen paus is ten voeten uit te zien, met een duif – symbool van de Heilige Geest – op zijn linkerhand. Het voetstuk is versierd met marmer en graniet.

Beeld: Kfoxtv.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons