Passie in de slaapkamer – heren opgelet!

Hoe verrijk je je seksleven?

Hoe bouw je als christelijk stel aan je huwelijk waarin plaats is voor gepassioneerde seks? Christentherapeut Carianne Ros staat hier in twee artikelen bij stil. Ze begint met tips voor mannen; volgende week volgen drie tips voor de vrouwen.

Ik hoef het jullie niet te vertellen: seks is belangrijk in je huwelijksleven! Hoe kan het dan toch dat veel vrouwen daar anders over lijken te denken? Is het echt waar dat alleen mannen van gepassioneerde seks houden? Om maar meteen het antwoord te geven: nee, hoor, ook vrouwen kunnen enorm genieten van heerlijke seks, alleen werkt het bij hen net even anders. Wil je gepassioneerde seks met je vrouw? Probeer deze tips dan eens:

1. Praat met je vrouw

Praten en seks? Dat is toch geen combinatie…? Nee, voor jou misschien niet, maar voor je vrouw is het heel erg belangrijk. Vrouwen hebben het nodig dat ze zich emotioneel verbonden voelen met hun man, voordat ze zichzelf aan hem kunnen geven. En praten is één van de dingen waarmee je je vrouw laat zien dat je om haar geeft. Je toont interesse in haar, in haar belevingswereld, in wat ze voelt en in wat ze heeft meegemaakt. Daarbij helpt het haar ook om haar hoofd leeg te maken, wat voorkomt dat ze halverwege jullie vrijpartij ineens aan allerlei andere dingen gaat denken dan alleen maar aan jou en aan hoe geweldig jij bent…

Niet iedere vrouw vindt het fijn om te praten, maar als je een goed huwelijk wilt hebben, dan is communicatie essentieel. Daarbij gaat het er niet om dat je alleen praat over praktische zaken, maar is het juist leuk om over die dingen te praten die jullie dichter naar elkaar toe brengen. Bijvoorbeeld over jullie toekomst samen of over hoe je je huwelijk gepassioneerder of beter kunt maken of over wat jullie opwindt in bed…

2. Onderzoek en geef aan wat je lekker vindt

De meeste vrouwen (en zeker wanneer je een goed huwelijk hebt) zijn absoluut bereid om hun man te geven wat ze graag willen hebben. Maar je vrouw weet niet wat jij denkt, voelt of lekker vindt, dus moet je het zeggen en vragen om wat je graag wilt. Ben je blij met jullie seksleven of wil jij weleens wat anders? Een ander standje? Een andere plek om ‘het’ te doen? Vind je het fijn als ze je ergens aanraakt? Stevig of juist zacht? Nogmaals: zij voelt niet wat jij voelt, dus leer het haar wat jij fijn vindt en leer ook zelf wat haar juist wel of niet opwindt. Seks moet je leren, dus gun elkaar die leertijd, ook al ben je al twintig jaar samen.

Veel mensen klagen over een saai seksleven, simpelweg omdat ze niet praten met elkaar of omdat ze niet bereid zijn om nieuwe dingen te leren. Misschien komen jullie er wel achter dat het jullie beide in een betere stemming brengt wanneer er muziek op de achtergrond is, of wanneer je eerst uitgebreid met elkaar dineert, of lekker samen doucht. Misschien vindt jij het fijn als je vrouw een lekker geurtje opdoet, of als ze laat merken hoe opgewonden ze is. Of misschien komen jullie erachter dat je vrouw sneller opgewonden raakt als je haar (erotisch) masseert. Onderzoek wat je lekker vindt en vraag je vrouw hetzelfde te doen. Kijk dan vervolgens hoe jullie beiden het meest genieten van de seks.

3. Maak tijd voor seks

Ja, een vluggertje is heerlijk, maar het is ook essentieel om echt tijd te maken voor seks als je een goed huwelijk en een gepassioneerd seksleven wil hebben. Geef elkaar prioriteit in jullie leven. Bouw aan je huwelijk door samen te bidden en Bijbel te lezen. Doe leuke dingen met elkaar. Geniet van de maaltijden samen. Gun elkaar tijd om ieder apart dingen te doen die energie geven. En zorg er ook voor dat je tijd hebt voor uitgebreide seks. Maak elkaar het hof, geef elkaar liefde, neem de tijd om elkaar echt in de ogen te kijken en contact te maken. Bouw het langzaam op: raak elkaar niet meteen op de intieme plekken aan, maar ontdek welke andere erogene zones jullie hebben. En vooral belangrijk: laat je vrouw merken dat je haar de allermooiste, de allerleukste en de meest sexy vrouw ter wereld vindt – niet alleen als je seks wil, maar als basis van jullie huwelijk!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons