Op zoek naar de Beste Kerkband van Nederland

Zoektocht van Visie en Nederland Zingt

in Geloven

Na de succesvolle zoektocht naar de beste organist van Nederland, organiseren we dit jaar de verkiezing van de beste kerkband. Zit jij in een bandje dat jong en oud heerlijk laat meezingen tijdens de dienst? Doe dan mee aan deze fantastische wedstrijd!

Het lijkt simpel: een aantal muzikanten verzorgt de muziek tijdens de kerkdienst. Maar niets is minder waar, want bij goede begeleiding komt nogal wat kijken. Muzikaliteit, samenwerking, creativiteit en presentatie; het moet allemaal kloppen. In deze competitie gaan we jullie testen op deze aspecten en komt de breedte van de kerkmuziek aan bod. Van psalmen tot Opwekking, we zijn benieuwd naar jullie kwaliteiten!

Doe mee!
Overtuig de jury van jullie capaciteiten in een YouTube-filmpje waarin je een lied naar keuze ten gehore brengt. Via EO.nl/kerkband kan elke kerkband in Nederland zich aanmelden en de link vermelden van jullie filmpje. Aanmelden kan tot uiterlijk 31 maart.

Spelregels
Voor deze wedstrijd hanteren we twee belangrijke spelregels:
• We zijn op zoek naar de beste kerkband. Is elk bandlid uitvoerend musicus op professioneel niveau, dan is deelname niet mogelijk.
• De minimale bezetting van de band is drie personen.

De deskundige jury:

André Bijleveld (58) Dirigent en muzikant
"Ik ga vooral letten op vakmanschap, voorbereiding, zingbaarheid en passie. Het geheim van een goede band is dat ze zo goed zijn dat het niet opvalt, omdat de gemeente zo lekker aan het zingen is."

Denise Brand (41) Pianist, arrangeur, componist en zangeres
"Ik vind het belangrijk dat er eenheid is binnen een band. Luister je goed naar elkaar als je speelt? Geef je elkaar de ruimte? Klinkt het als een goed geheel?"

Wim Grandia (55) Voorganger, coach, spreker en schrijver
"Het muzikale aspect leg ik graag bij mijn mede-juryleden neer. Ik zal vooral letten op motivatie, uitstraling, communicatie en of Jezus echt centraal staat. Het geheim van een goede kerkband is liefde voor God en voor elkaar."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons