Omri Tindal en Kefah Allush: Petrus en verslaggever in The Passion

"Ik denk dat een mens niet zonder geloof kan"

in Mediatips

The Passion heeft weer nieuwe castleden van de muzikale vertelling bekendgemaakt: acteur Omri Tindal neemt de Petrus-rol op zich tijdens The Passion 2017 in Leeuwarden en EO-presentator Kefah Allush zal verslag doen van de processie.

Omri Tindal is zanger en acteur en nam onder andere deel aan The Voice of Holland (2012) en speelde een rol in de Nederlandse film De Zevende Hemel (2016). Omri: “Het mooie van The Passion vind ik dat mensen leren begrijpen wat de kern van Goede Vrijdag en Pasen is. Voor mij persoonlijk is die kern dat geloof heel belangrijk is in het leven. En de wetenschap dat je daar niet alleen in staat, maar dat je dat kunt delen met anderen. Natuurlijk mag iedereen zelf weten of-ie ergens in gelooft, maar persoonlijk denk ik dat een mens niet zonder geloof kan.”

Jaloers
Kefah Allush is EO-presentator van De Kist, Rot op met je religie, Geloof en een Hoop Liefde en Van Nablus naar Ninevé. Kefah: “Als verslaggever ga ik uitzoeken waarom mensen meelopen met de processie. Wat betekent dat voor ze? Ik vind het sowieso gaaf dat mensen dit durven. Zelf ben ik iemand die alles wat met zijn geloofsleven te maken heeft liever klein en privé houdt. Daarom ben ik een beetje jaloers op alle mensen die in de processie meelopen terwijl ik me achter een microfoon verstop om vragen te stellen.”

Cast
Vanmorgen werd bekend dat Elske DeWall de rol van Maria zal vervullen. Afgelopen vrijdagavond werd tijdens de finale van The Voice of Holland naar buiten gebracht dat Dwight Dissels de rol van Jezus zal spelen. De complete cast is vanavond om 23.00 uur te zien bij Jinek op NPO 1.
 

Over The Passion
De zevende editie van The Passion wordt gehouden in Leeuwarden op Witte donderdag 13 april 2017. De muzikale vertelling is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO-NCRV, de Protestantse Kerk Nederland en het Nederlands Bijbelgenootschap. Het evenement wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

Beeld: Jacqueline de Haas

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons