Nieuw 40-dagenproject in Groningen

Stichting Present start actie ‘Geef me de vijf’

in Geloven

Stichting Present Groningen benut de 40-dagentijd om bijzondere ontmoetingen te organiseren tussen vrijwilligers en mensen die aan een bemoediging of kortdurende hulp behoefte hebben.

Met het project ‘Geef me de Vijf’ geeft Present Groningen een eigen vervolg aan de actie Kerstengel. Via deze actie konden geïnteresseerden in de Kersttijd mensen bemoedigen die bij Present als eenzaam of hulpbehoevend bekend stonden. Het Kerstengelproject werd op verschillende plaatsen in Nederland mogelijk gemaakt en was een groot succes.

Geef me de Vijf
Met de naam van de nieuwe actie maakt Stichting Present duidelijk dat het om een kortdurende actie gaat. Wie zich voor als vrijwilliger aanmeldt doet ongeveer vijf keer iets voor een ander, zoals met iemand gaan winkelen, een kaartje of een bloemetje brengen of een klusje in huis doen. Present hoopt vooral dat groepen mensen zich hiervoor aanmelden.

De koppeling van vraag- en aanbod gebeurt door Present Groningen, die hiervoor samenwerkt met een aantal maatschappelijke organisaties. Meer informatie over de actie ”Geef me de Vijf” is te vinden op de website van Present Groningen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons