Kies voor de ander en pak eens de stofzuiger

De Valentijnsboodschap van de SGP

in Geloven

“Investeer in je relatie! Juist omdat relaties nooit perfect zijn en overal wel eens teleurstelling of verdriet is.” Dat stelt SGP-leider Kees van der Staaij in de paginagrote advertentie van de SGP, die vandaag in de landelijke kranten verscheen. "De Bijbel omschrijft de liefde als geduldig, vriendelijk en niet jaloers. Prachtig toch?”

Kinderen floreren volgens Van der Staaij als hun ouders van elkaar houden. “Dat hun ouders samen gelukkig zijn, is een kostbaar geschenk dat niet in geld is uit te drukken.” Hij noemt een stabiele relatie, gebaseerd op liefde en trouw “een van de kostbaarste dingen in het leven”.

Niet alleen een bos bloemen
Hoe investeer je dan? Van der Staaij geeft een paar handvatten: “Verras je geliefde. Niet alleen met een bos bloemen. Maar ook door een keer de stofzuiger te pakken terwijl je daar eigenlijk een hekel aan hebt. Of je partner onverwacht mee uit eten te nemen. Zeg eens gewoon wat je in hem of haar waardeert. Geef elkaar het beste van je tijd.”

Positief vervolg
De oproep ligt in het verlengde van de eerdere SGP-campagne tegen overspel. "Het is een positief vervolg daarop", zei Van der Staaij tegen de NOS. Hij vindt dat de boodschap nog niet genoeg tussen de oren zit.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons