Jimmy komt tot geloof dankzij de motorfiets van zijn vader

‘Als uit het niets werd ik aangesproken’

in Geloven

Jimmy woont in India en komt uit een gezin dat door toedoen van mijn vader instabiel was. Toen zijn vader plotseling christen werd, raakte hem dat niet echt. De motorfiets van zijn vader bracht daar verandering in.

Terugkijkend op zijn jeugd, komt hem het beeld voor ogen van een dronken vader die zijn moeder dagelijks sloeg. Op een dag kwam zijn vader als veranderde man thuis: hij was christen geworden. Die verandering wekte Jimmy’s belangstelling niet voor het geloof van zijn vader.

Jimmy had wel belangstelling voor de motorfiets die zijn vader op een dag kreeg. Hij wilde er dolgraag op rijden. Die kans kreeg hij, op zondagmorgen wanneer zijn vader naar de kerk ging.

Preken
In die tijd hoorde Jimmy veel preken. Het viel hem op dat er op een heel andere manier gepreekt werd dan in de kerk waar hij voorheen kwam. Deze preken gingen over de Bijbel: elk onderwerp vond hij interessant.

'Ik ken jou'
Dagelijks las hij drie palmen: 23, 91 en 121. Hij kon ze wel dromen. Toen hij tijdens een gebedsbijeenkomst van een huisgemeente uit het niets persoonlijk werd aangesproken, raakte dat hem diep en kwam hij tot bekering. Hem werd gezegd: “Jij gaat elke dag het huis uit om Psalm 91 te lezen. Weet je niet dat ik je ken?” Vanaf dat moment veranderde hij zelf ook. Hij begon van zijn ouders, zusters en van vijanden te houden.

Verlangen
Inmiddels is Jimmy evangelist. Het raakt hem dat er in India dagelijks 40.000 mensen sterven. Hij wil hen graag bereiken en verlangt naar een geestelijke verandering. ‘Ik zou graag een miljard mensen halleluja zien roepen. Mijn droom is dat de vergaderingen van de regering met het Onze Vader begint en dat de president van India verklaart dat India aan Jezus toebehoort.” Hij is er zeker van dat als dat gebeurt zelfs de hele wereld binnen maanden zou veranderen.

Bekijk het hele verhaal

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons