Dominee zit in Turkije gevangen, maar weet niet waarom

Turkse overheid geeft geen antwoorden

in Christelijk Nieuws

Hoewel Andrew Brunson, voorganger van een gemeente in Izmir, een permanente verblijfsvergunning had, moest hij vorig jaar over zijn visum komen praten. Sindsdien houden de Turken hem om vage redenen gevangen.

Op 7 oktober 2016 moest Andrew Brunson, die al ruim twintig jaar voorganger is van een protestantse kerk in Turkije, op last van het Turkse Ministerie van Binnenlandse Zaken, samen met zijn vrouw op gesprek komen. De Turkse overheid wilde over hun visum praten. In plaats daarvan werden beiden gevangen genomen.

Terorrist?
Toen hij de dag daarna voor een rechter moest verschijnen, werd hij ervan beschuldigd lid te zijn van een gewapende terroristische organisatie. Tot op de dag van vandaag is niet duidelijk gemaakt van welke terroristische organisatie hij lid zou zijn. Ook hebben de Turken geen bewijs van hun aanname geleverd. Verondersteld wordt dat Brunson als aanhanger van Gülen wordt gezien en dat iemand hem als zodanig heeft aangegeven..

De vrouw van Andrew, Norine, werd twee weken na haar gevangenneming weer vrijgelaten. Andrew zit inmiddels meer dan 125 dagen met 19 personen in een cel, die voor 10 personen bedoeld is.

Het Amerikaanse Centrum voor Recht en Gerechtigheid dat zijn belangen behartigt, kan niet aangeven waarom Andrew vastzit. “Het enige wat wij kunnen bedenken is de couppoging van vorig jaar en de behoefte van Erdogan om iedereen op te pakken die hij als een mogelijk gevaar zou kunnen zien. Buiten dat is er niets.”

Petitie
Via hun site
kan een petitie ondertekend worden om Bronsun vrij te krijgen. Inmiddels hebben  ruim 210.000 mensen dit gedaan.

Bron: Christianpost/FoxNews World

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons