Digitale retraite als voorbereiding op Pasen

Jezuïeten verwachten 11.000 deelnemers

in Geloven

De site ignatiaansbidden.org biedt dit jaar opnieuw een gratis 40-dagenretraite aan. Deze retraite helpt om Pasen intenser te vieren. Elk jaar groeit het aantal deelnemers.

De Jezuïeten hebben hoge verwachtingen over hun nieuwe digitale 40-dagenretraite "Spreek Heer, ik luister". Zij gaan ervan uit dat dit jaar 11.000 mensen zich hiervoor via de site ignatiaansbidden.org zullen aanmelden. In vier jaar tijd nam het aantal deelnemers fors toe. Aan de eerste retraite namen 6.000 mensen deel.

‘Spreek Heer, ik luister’
Deelnemers ontvangen vanaf 28 februari dagelijks een e-mail met een Bijbeltekst en een aantal aanwijzingen om aan de hand van deze tekst te bidden. Zij worden daarbij geholpen om naar de toegestuurde Bijbeltekst te luisteren en om te ontdekken wat deze tekst met hen gaat doen. Naast de dagelijkse e-mail wordt er ook wekelijks twee e-mails toegestuurd met tips hoe je kunt bidden De retraite is te zien als een gebedsschool: je ontdekt wat jou het best helpt om dichter bij God te komen.

Omdat iedereen zelf kan bepalen hoeveel tijd er dagelijks aan deze retraite besteed wordt, is deze ook heel geschikt voor mensen met weinig tijd. Het maakt niet uit of hiervoor 5 minuten of een uur voor wordt uitgetrokken. Door de reacties die de organisatie in de voorgaande jaren van deelnemers kreeg, is het bekend dat veel mensen deze retraite onderweg, in bus of trein, volgen.

Uitwisselingegroepen
Via de site van de Jezuïeten is het mogelijk om aansluiting te zoeken bij een uitwisselingsgroep. In deze groepen kunnen ervaringen gedeeld worden. Verschillende katholieke en protestantse kerken hebben een uitwisselingsgroep in het leven geroepen.

Boek
Wie geen gebruik van internet kan maken, kan terugvallen op het materiaal van vorig jaar. Uitgeverij Meinema heeft deze in boekvorm uitgegeven.

Foto: Christianne Chin A Paw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons