Bijzonder! Deze jongen vindt 'hoop' in een verwoeste kerk in Mosul

"Dit is een glimp van hoop"

Matt Willingham van de organisatie Preemtive Love deed een hele bijzondere ontdekking in een door ISIS verwoeste kerk in Mosul.

"We hebben een zware dag achter de rug in Mosul. We hadden voedsel meegebracht voor duizenden families die uitgehongerd zijn door ISIS, dit hebben we uitgedeeld. Daarna zijn we door de wrakken gelopen, we hebben lichamen gezien van ISIS aanhangers, we hebben tientallen verhalen gehoord van schrikbarend leed...
En nu staan we in deze totaal verwoeste - door bommen getroffen- uitgebrande kerk in Mosul. Toen we hier net rondliepen, riep onze moslimvriend Waleed ons en toen zagen we iets waar we compleet verteld van stonden....  “See? Look up… they (ISIS, red.) missed it.”

Bekijk de video

In 2013 vond onze EO-collega Marco van der Straten in een verwoeste kerk in Egypte ook al een sprankje hoop.

De Amir Tadroskerk werd totaal verwoest door een brand, die vermoedelijk is aangestoken door aanhangers van de Moslimbroederschap in Egypte. Maar daarmee verdween het geloof niet. En ook Jezus bleef: de enige afbeelding die de brand overleefde was van een zegenende Jezus.

Lees hier het hele verhaal. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons