Bijbelstudies van Botteghin

Feyenoord-verdediger wil kansarmen helpen

in Christelijk Nieuws

De Braziliaanse Feyenoord-verdediger Eric Botteghin put veel kracht uit zijn geloof. Samen met zijn met vrouw Melina organiseert hij wekelijks een bijbelstudie voor mede-voetballers en kansarme landgenoten. "Je moet in God geloven en je hebt zijn kracht nodig als je je dromen wilt verwezenlijken. Maar natuurlijk moet je ook zelf hard werken" zei Botteghin voor de camera's van NOS Sport.

Skype
De bijbelstudies met mede-voetballers verlopen tegenwoordig vooral via Skype, omdat zijn gelovige voetbalvrienden zich over verschillende landen verspreid hebben. In de Voetbal International van vorige week vertelde Feyenoord-collega Terrence Kongolo dat hij ook de bijbelstudies van Eric en zijn vrouw bijgewoond heeft.

Woonkamer
Eric ontmoette zijn vrouw Melina in de kerk in Brazilië. Uit een interview met Melina in het fanclub-blad Hand in Hand van vorige maand blijkt dat zelfs hun huis bijbelstudie-proof moet zijn: een grote woonkamer zodat je er goed met een grote groep kunt vertoeven. Melania vertelt ook wat ze doen op zo'n bijbelstudie: "We lezen een parabel van Jezus en passen het toe op ons eigen leven. Het is juist mooi om dat met voetballers te doen. Het is een wereld apart. Hoe ga je ermee om als je geblesseerd bent of op de reservebank zit? Je weet van elkaar hoe dat is en kunt erover praten." Tegen NOS sport is Eric kort over de bijbelstudies: "We bidden met elkaar en leren uit de Bijbel."

Carnaval
Hoewel Eric uit Brazilië komt, viert hij geen carnaval, zo zegt hij tegen de NOS. Hij laat zijn geloof liever zien door op te komen voor kansarmen. Na zijn carrière wil Eric weer terug naar Brazilië om dat in de praktijk te brengen. "Als ik later in Brazilië ben, kan ik mensen helpen."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons