Andries Knevel te gast bij Jinek

Eerste grote tv-interview sinds ziekte

Vanavond geeft Andries Knevel zijn eerste tv-interview sinds zijn ernstige ziekte. Om 23:00 schuift hij aan bij Eva Jinek.

Andries Knevel (64) lag drie weken op de intensive care nadat hij in Bolivia besmet was geraakt met de legionellabacterie. Na een 25-urige terugreis met veel tussenlandingen en wachttijden kwam hij ’s maandags terug uit Bolivia waar hij opnames had gemaakt voor EO Metterdaad. Hij was zwaar ziek. 

Na twee dagen en veel tests ontdekten de artsen eindelijk dat het om een legionellabesmetting ging. Ondanks antibiotica werd hij zieker en zieker. Vier dagen lang was hij geïntubeerd, en werd hij kunstmatig slapend gehouden. Op dinsdag werd hij uit zijn slaap gehaald. De volgende dag kreeg hij slecht nieuws: mogelijk zou hij nogmaals geïntubeerd moeten worden. Want de situatie was nog steeds zeer kritiek.

Hij werd een paar dagen kunstmatig in coma gehouden. Pas na 21 dagen verruilde hij de ic voor de longafdeling. Een week later mocht hij naar huis. Met een fles zuurstof, voor het geval dat.

Langzaam gaat Knevel weer aan het werk. Hij schuift aan bij Jinek, omdat hij graag wil waarschuwen voor deze ernstige ziekte.
Afgelopen weekend vertelde Knevel al dat hij nog maximaal één tv-interview geeft over zijn ziekbed. “Ik wil niet de presentator zijn die steeds maar weer over zijn ziekte komt praten”, zei hij. 

Jinek, dinsdag 21 februari 23:00 uur NPO 1

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons