40-dagenmateriaal van Kerk in Actie

‘Sta stil bij mensen die sterk en dapper zijn’

in Geloven

Op 1 maart gaat de 40-dagenperiode in. Kerk in Actie biedt ook dit jaar verschillende materialen aan die helpen om naar Pasen toe te leven.

Met het thema “Sterk en Dapper” wil Kerk in Actie stilstaan bij de vele mensen die onder verschillende omstandigheden stand houden. Dat kunnen zowel mensen in het buitenland, als uit de eigen omgeving zijn. Omdat er meer bij deze mensen stilgestaan kan worden, heeft deze organisatie juist dit thema voor de 40-dagentijd gekozen.

App
Een aantal predikanten is gevraagd om voor de 40-dagenapp een Bijbeltekst uit kiezen en om deze van uitleg te voorzien. In deze toelichting vertelt deze dominee waarom de tekst bij het thema past of wat deze tekst hem of haar met oog op de 40-dagentijd te zeggen heeft. Kerk in Actie hoopt dat deze app, die in de App Store en in Google Play te vinden is, door ruim 12.000 mensen gebruikt gaat worden.

Kalender
Naast de app is ook een kalender gemaakt waarin dieper op het thema ingegaan wordt. Ook zijn er onder andere gebeden, gedichten, korte meditaties en tips voor beeldmeditatie opgenomen.

Bijbelstudie
Afgezien van de app en de kalender ontwikkelde Kerk in Actie nog meer materialen die ook thuis gebruikt kunnen worden, waaronder Bijbelstudies. Voor elke zondag in de 40-dagentijd is een studie geschreven die aansluit bij de Bijbeltekst van die zondag. Deze studies zijn op de site van Kerk in Actie te vinden en kunnen gratis gedownload worden.

Dapper brood
Om mensen met elkaar in contact te brengen werd een praktisch project bedacht: “Dapper brood”. Mensen worden opgeroepen om een brood te bakken waar je samen met anderen van gaat eten. Je kunt bijvoorbeeld mensen uitnodigen waar je al een tijdje geen contact mee gehad en met wie je een sobere maaltijd wilt houden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons