40-dagenkalender van TEAR

Initiatief is bruikbaar in kerken en gezinnen

in Geloven

Voor veel christenen is de 40-dagentijd een periode waarin bewust naar Pasen toegeleefd wordt. Soberheid, bezinning en gebed nemen daarbij een belangrijke plaats in. TEAR heeft een kalender uitgegeven om daarbij te helpen.

Ook dit jaar bieden verschillende organisaties ondersteunend materiaal aan dat in de 40-dagentijd gebruikt kan worden. Tear is een van deze. Opnieuw bracht zij een kalender uit, die dit jaar het thema “Opstaan” meekreeg.

Schrijvers
In deze kalender zijn overdenkingen opgenomen die geschreven zijn door Ineke Baron, Reinier Sonneveld, Otto de Bruijne, Elsbeth Gruteke, Rick Jansen, Johannes van den Akker, Mirjam van der Vegt en Hans Riphagen. Elke week belicht een van hen een deel van het proces van opstaan: van de start met Jezus, via de 'opstandigheid' die je met hem kunt ervaren, naar het moment dat je uiteindelijk in vuur en vlam komt te staan.

Op de achterkant van elk kalenderblad zijn tips, weetjes of korte verhalen opgenomen. De verhalen gaan onder andere over inspirerende personen, bijzondere initiatieven en over TEAR projecten.

Spaarpot
Gebruikers van de kalender worden gestimuleerd om in deze periode geld te geven voor een project van TEAR in vluchtelingenkampen in Irak. Met deze financiële bijdragen wil TEAR 450 kinderen in deze kampen van gezond eten voorzien.

Extra materiaal
Bij de kalender is ook een gezinsschriftje gevoegd. Hierdoor kunnen kinderen van de basisschoolleeftijd  gemakkelijker bij de 40-dagentijd betrokken worden. In dit schriftje zijn stukjes geschreven die aansluiten bij de overdenkingen uit de scheurkalender.

Bij de kalender is ook materiaal ontwikkeld voor kerkelijke clubs en groepen. Dit wordt gratis via de site 40dagenoipstaan.nl aangeboden.

De kalender is te bestellen via de website van TEAR.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons