Verleidelijke schrijfwedstrijd van het Christelijk Literair Overleg

Wie schrijft de winnende korte tekst?

in Mediatips

‘Verboden vruchten’ is dit jaar het thema van de Boekenweek, waarbij verleiders en verleiding centraal staan. Het Christelijk Literair Overleg (CLO) haakt hierbij aan met een eigen schrijfwedstrijd. Wie schrijft de beste korte tekst over verleiding?

Het CLO daagt iedereen uit om een column – een zeer kort verhaal, een beschouwing, of bijvoorbeeld een hartenkreet  – te schrijven over iets wat met verleiding te maken heeft. “Alles mag,” meldt het CLO via Facebook, “maar de tekst moet over verleiding gaan, maximaal driehonderd woorden tellen en onweerstaanbaar zijn.”
Voor wie wel een beetje inspiratie kan gebruiken, geeft het CLO alvast enkele voorbeelden. Je kunt bij ‘verleiding’ onder meer denken aan “vraatzucht, reclamecampagnes, overspel, gesneuvelde voornemens, een onweerstaanbare aankoop, gameverslaving, de nederlaag die iemand tegenover zichzelf lijdt”.

Verleiding in de literatuur

De tekst moet als Word-document vóór 1 februari 2017 worden gemaild naar info@christelijkliterairoverleg.nl. Alle teksten worden voor lezing anoniem gemaakt door een onafhankelijke persoon.
Op 25 maart, de eerste zaterdag van de Boekenweek 2017, vindt de jaarlijkse CLO-Literatuurdag plaats met het thema ‘Verleiding in de literatuur’. Deze feestelijke dag wordt ook dit jaar georganiseerd door het tijdschrift Liter, het CLO en het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG).

...overspel, gesneuvelde voornemens, een onweerstaanbare aankoop...

Winnaar

De columns van de genomineerden plaatst de organisatie in de weken vóór de CLO Literatuurdag op de sites van CLO en Liter. De genomineerden worden gevraagd hun teksten voor te lezen op de CLO Literatuurdag op zaterdag 25 maart. Dan zal ook de winnaar bekend worden gemaakt. De winnende column wordt gepubliceerd in Onder Woorden en Liter. De jury bestaat uit betrokkenen bij de CLO Literatuurdag: het CLO, Liter, het NBG en de Cultuurfabriek/bibliotheek Veenendaal.

Een brug slaan

Het Christelijk Literair Overleg wil de christelijke literatuur in Nederland onder de aandacht brengen van lezers, en een brug slaan tussen christelijke literaire én de algemene cultuur. Het CLO organiseert ieder jaar de Literatuurdag, maar organiseert en faciliteert bijvoorbeeld ook leeskringen op diverse plaatsen in Nederland. Drie keer per jaar verschijnt het nieuwsbulletin Onder Woorden.

Tekst: Gert-Jan Schaap

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons