Samenwerking McDonald’s en Vaticaan: Gratis maaltijden daklozen

Paus Franciscus wil extra maatregelen tijdens strenge winter

Een unieke samenwerking: McDonald’s gaat op verzoek van het Vaticaan gratis maaltijden uitdelen aan daklozen. De aartsbisschop vroeg namens Paus Franciscus om extra maatregelen om daklozen in Rome te beschermen. McDonald’s zal vanaf aanstaande maandag elke week 1000 lunches gratis uitdelen in het gebied rond het Vaticaan.

De woordvoerder van de onlangs geopende McDonald’s, gelegen in de schaduw van de St. Peter’s basiliek in Rome, zegt zelf benaderd te zijn. De Italiaanse liefdadigheidsinstelling Medicina Solidale, welke zorg biedt aan armen, heeft de wereldwijde hamburgerketen gevraagd om een wekelijkse donatie. Vrijwilligers van de organisatie zullen de maaltijden ophalen bij de McDonald’s en deze verspreiden rondom het plein in Vaticaanstad. “Het verstrekken van een maaltijd zorgt ervoor dat mannen en vrouwen die op straat leven genoeg eiwitten en vitaminen binnen krijgen” aldus Luca Ecrolli, directeur van de liefdadigheidsinstelling. “Ik ben heel erg blij met deze samenwerking met McDonald’s.”

Ecrolli vervolgt: “Om dit voor elkaar te krijgen hebben we samengewerkt met aartsbisschop Konrad Krajewski; hij is verantwoordelijk voor maaltijden en liefdadigheidsdiensten namens de Paus. Als gevolg van het strenge winterweer heeft Paus Franciscus aan Krajewski gevraagd om extra maatregelen te nemen om de daklozen in Rome te beschermen. Zo heeft de paus gevraagd om opvangplekken die 24 uur per dag open moeten zijn, extra slaapzakken en auto’s van het Vaticaan die beschikbaar moeten zijn voor daklozen zodat zij niet buiten hoeven te verblijven.

Beeld: CNS/Paul Haring

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons