Ruurd Walinga droomt van de Sunday Afternoon Show

'Laat kerken hun deuren weer openen op zondagmiddag'

in Mediatips

Een kerk die op zondagmiddag weer opengaat voor bij-, rand- en supergelovigen. Dat is de droom van cabaretier en evangelist Ruurd Walinga. Hij bedacht daarom de Sunday Afternoon Show, een creatieve invulling voor de zondagmiddag. “Cabaret is een mooie laagdrempelige manier om over het geloof te beginnen.”

Wat houdt de Sunday Afternoon Show precies in?
Ruurd Walinga: “De show duurt ongeveer een uur en bestaat uit een mix van liedjes en cabaret. Ik laat het publiek op een speelse manier lachen om de luchtigheid van het bestaan, maar ook nadenken over heel serieuze zaken; de eindigheid van het bestaan.”

Je wilt de tweede dienst op zondag weer vol hebben?
“Met het tijdstip – tussen half vijf en zes – daag ik kerken die de afgelopen jaren de tweede dienst hebben wegbezuinigd inderdaad uit om de deuren weer te openen. Maar het kan ook een mooi initiatief zijn in een dorp of stad waar op zondag de winkels open zijn.”

Waarom zouden mensen hier wél naartoe komen?
“Ik hoop dat het zo laagdrempelig is, dat mensen denken: daar wil ik wel naartoe. Het is geen kerkdienst, het is een uurtje cabaret. En goed cabaret is lachen, maar ook serieus.”

Voor sommige kerken zal cabaret een stap te ver zijn.
“Die kerken zullen er altijd zijn. Wat ik wil doen, is door middel van cabaret laten zien dat we allemaal de liefde en de genade van Jezus nodig hebben. En als het voor een kerk inderdaad een stap te ver is om dat op zondag te doen, dan durven ze het misschien wel op zaterdagmiddag.
De Sunday Afternoon Show zou ook een mooie gelegenheid kunnen zijn als opstap voor een beginnerscursus over het christelijk geloof.”

Beeld: Waterinwijn.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons