'Perk de groei van de islam in Nederland in'

SGP wil meer aandacht voor vervolgde christenen

in Christelijk Nieuws

De SGP presenteert vanavond in het EO-programma 'De Tafel van Tijs' een islam-manifest waarin onder andere staat dat de groei van de islam in Nederland zoveel mogelijk moet worden ingeperkt.

De SGP plaatst het christendom boven de islam, en dringt aan op maatregelen om de instroom van mensen met een islamitische achtergrond in te perken. Bij het uitnodigingsbeleid van asielzoekers moeten we ons volgens de SGP gaan richten op mensen met een minder grote afstand tot de Nederlandse cultuur, bijvoorbeeld vervolgde christenen.

Lijsttrekker Tunahan Kuzu van de politieke partij DENK gaat in De Tafel van Tijs in gesprek met Kees van der Staaij. Kuzu maakt zich zorgen over het manifest, en vreest dat het koren op de molen is van mensen in Nederland die met haatgedachten tegenover moslims rondlopen. Hij pleit voor gelijkheid tussen godsdiensten, en voor wederzijdse acceptatie in plaats van integratie.
 
Naast Kees van der Staaij en Tunahan Kuzu zijn vanavond twee leden uit het opiniepanel van De Tafel van Tijs te gast: journalist Anton de Wit en de Vlaamse oud-politicus en tv-persoonlijkheid Rik Torfs.

Bekijk hier de hele uitzending

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons