Nieuwjaarswens: “Wees een bron van zegen”

Gebed van Arie van der Veer voor 2017

Rond de jaarwisseling blikken we niet alleen terug op het oude jaar. We kijken ook uit naar het nieuwe jaar. Ds. Arie van der Veer deelt zijn hoop voor het jaar 2017 met ons: “Wees een bron van zegen”.

Wat is uw gebed voor het komende jaar?
Ds. Arie van der Veer: “We leven nu natuurlijk in een vrij onzekere en spannende tijd. In maart hebben we de verkiezingen in ons eigen land. De hele wereld kijkt vol spanning toe wat Trump gaat doen. In China groeit de kerk, maar in westerse wereld lijken we juist het christendom te verliezen.

Daar maak ik me zorgen over. Mensen in Nederland denken dat de kerk alleen maar krimpt. Blijkbaar zijn we niet genoeg zichtbaar, zijn we geen zoutend zout of lichtend licht. Toch geeft God ons wel die opdracht.

Ik hoop dat mensen, als ze God willen vinden, bij ons als christenen terecht kunnen. Dat wij ze welkom heten. Dat we als christenen niet alleen mopperen als de Bijbel weer eens wordt bespot. God wil ons als instrument gebruiken. Daarom bid ik dat we als christenen een bron van zegen zullen zijn. We mogen niet alleen om zegen bidden, we mogen ook anderen tot een zegen zijn. In Gods kracht.”

De opdracht om tot zegen te zijn, wordt ook mooi bezongen in het lied ‘Gebed om zegen’ van Sela:

Bekijk ook de overdenking van ds. Arie van der Veer in De Kapel.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons