Moslimvrouw doneert maaltijden aan christelijke weduwen

'Laten we vreedzaam met elkaar samenleven'

in Christelijk Nieuws

Een moslimvrouw in Nigeria heeft voedsel gedoneerd aan vijftig christelijke weduwvrouwen, zodat zij en hun familie Kerst konden vieren. Ze roept haar geloofsgenoten op haar voorbeeld te volgen.

 

De Nigeriaanse nieuwsdienst Pulse meldt dat Hajiya Ramatu Tijjani, die bekendstaat als een islamitische vredesambassadeur, zakken rijst en ander voedsel doneerde aan ten minste vijftig weduwen en hun familie. Het voedsel werd gegeven aan de Christ Evangelical Church Ministry in de stad Sabon Tasha, in de staat Kaduna.

Vreedzaam samenleven

Volgens Pulse was Tijjani’s donatie onderdeel van meer inspanningen van de vrouw, om vreedzaam samenleven tussen de verschillende geloofsgemeenschappen in de regio te bewerkstelligen. Haar steun is tevens een poging om de ontberingen die de weduwen in deze tijd van het jaar te verduren hebben, te beperken. Tijjani roept haar moslimbroeders en -zusters op haar voorbeeld te volgen door noodlijdende christenen te helpen. Ze voegde eraan toe dat moslims juist in dit vakantieseizoen hun goede wil moeten laten zien aan de christelijke gemeenschap van Kaduna.

Einde van de ramadan

De actie van Tijjani is een reactie op de donatie van Yahanna Buru, de voorganger van de Christ Evangelical Church Ministry. Hij deelde de afgelopen jaren rond de Ramadan voedsel en drinken uit aan ontheemden, gevangenen en armen. Om het einde van de ramadan te vieren, kookte Buru maaltijden voor moslimweduwen en -wezen. Het was precies die vrijgevigheid van Buru richting moslims, die Tijjani inspireerde om christenen te helpen tijdens de kerstdagen. Buru heeft Tijjani bedankt en bidt God om Zijn zegen voor haar.

‘Promoot religieuze tolerantie’

Tijjani zet zich overigens niet voor het eerst in voor de christelijke gemeenschap in Kaduna. In februari doneerden zij en een groep moslimvrouwen Afrikaanse Bijbels aan christelijke leiders in Kaduna, nadat zij een kerkdienst hadden bijgewoond. Tegenover Pulse benadrukte ze het belang van religieus begrip en tolerantie tussen christenen en moslims in het hele land en daarbuiten. Tegelijkertijd roept ze de Nigeriaanse overheid op met oplossingen te komen voor de religieuze conflicten in het land en religieuze tolerantie te promoten.

Gewelddadige aanvallen

Nigeria staat op plek 12 op de Ranglijst Christenvervolging. Christelijke gemeenschappen in Nigeria hebben te maken met talloze gewelddadige aanvallen vanuit islamitisch-extremistische groeperingen als Boko Haram.

Bron: Christianpost.com 
Beeld: Wikimedia

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons