'Mijn grootste avontuur'

Alpha zichtbaar op enorme billboards

in Geloven

In september 2016 startte Alpha Nederland een promotiecampagne met avonturier Bear Grylls in de hoofdrol. Deze maand krijgt de campagne een bijzonder vervolg. In januari is Alpha zichtbaar op zeven enorme billboards langs drukke snelwegen.

In januari worden opnieuw zoveel mogelijk Nederlanders uitgedaagd om een Alpha in hun woonplaats te volgen. Arnoud Drop, directeur Alpha Nederland, vertelt: “In september zijn we van start gegaan met de Alpha-campagne. Op stationsposters, in lokale kranten, op honderden spandoeken en op social media; overal kwam je Bear Grylls tegen met de slogan: ‘Mijn grootste avontuur’. Het resultaat van de campagne overtrof onze stoutste verwachtingen. We bereikten meer dan 1.000.000 mensen via onze social media. Als gevolg van de campagne is het aantal cursisten gestegen met ruim 15% naar circa 14.500. Daar zijn we buitengewoon blij mee.”

Extra impuls
“De campagne gaf de Alpha-teams een extra impuls”, vervolgt Drop. “Verschillende kerken werkten actief samen om zoveel mogelijk mensen in hun omgeving te bereiken met het evangelie. In veel dorpen en steden werd er door kerken samen gepromoot en gebeden. Ook ontstonden er nieuwe initiatieven. Wat bijvoorbeeld een hoge vlucht nam, zijn de Alpha’s in huiskamersetting. Veel mensen organiseerden thuis een Alpha, met behulp van de Alpha Film Series, voor hun buurt. Heel laagdrempelig en eenvoudig. Mooie ontwikkelingen! Wat bijzonder is om te merken, is dat het enthousiasme niet alleen groot is bij kerken, deelnemers en cursusleiders, maar ook bij zakenmensen. Dankzij een van hen verschijnen er deze maand zeven enorm grote billboards op belangrijke verkeersknooppunten rond Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Gorinchem, Arnhem en Hoogeveen. Alpha is nog nooit zó zichtbaar geweest!”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons