Meelopers voor processie gezocht!

Processie tijdens The Passion in Leeuwarden

in Mediatips

The Passion, het jaarlijkse tv-evenement op Witte Donderdag, zoekt ook voor deze editie mensen die willen meelopen in de processie. Er zijn 750 plaatsen te vergeven en de belangstelling zal ook nu weer groot zijn, verwacht een woordvoerder van de EO. De inschrijving begint vandaag om 18.00 uur.


The Passion vindt dit jaar plaats in Leeuwarden. Het paasverhaal over de laatste uren van Jezus, dat door bekende Nederlandse artiesten wordt verbeeld en gezongen, wordt voor de zevende keer opgevoerd. Tijdens de opvoering wordt een lichtgevend kruis in een optocht door de stad gedragen.

Meest gestelde vragen over de processie:

 • Wanneer is de processie?
  De processie is een onderdeel van het live televisie-evenement van The Passion en vindt plaats op donderdag 13 april 2017. De uitzending is om 20:30 op NPO 1 en deelnemers van de processie zijn om 18:00 uur op plaats van bestemming aanwezig.

 • Wie kunnen zich opgeven?
  Iedereen die enthousiast is over The Passion en de boodschap van hoop en verbinding wil uitdragen kan zich aanmelden voor de processie. In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat mensen verschillende persoonlijke drijfveren hebben om mee te lopen.

 • Waar moeten de mensen aan voldoen?
  Deelnemers moeten in staat zijn om de processie mee te kunnen lopen. In het geval van minder validen, is het van belang dat degene die de minder valide deelnemer begeleidt, zich ook aanmeldt.

 • Hoeveel mensen kunnen er meelopen?
  Er is ruimte voor in totaal 750 deelnemers.

 • Zijn er kosten aan verbonden?
  Nee, meelopen aan de processie is kosteloos. We vinden het belangrijk dat deelnemers gemotiveerd zijn om mee te lopen en dat er geen drempels zijn.

 • Hoe kunnen mensen zich opgeven?
  Via www.thepassion.nl/live/aanmeldenprocessie kunnen deelnemers het formulier invullen. Groepen kunnen zich met maximaal vijf mensen aanmelden. De inschrijving start op donderdag 26 januari om 18:00 uur. Zorg ervoor dat je er snel bij bent, want vorig jaar was de processie na anderhalf uur vol.

 • Wanneer wordt bekend wie de hoofdrolspelers zijn?
  Dat houden we nog even geheim. Om van het laatste nieuws op de hoogte te blijven volg je de Facebookpagina en website www.thepassion.nl.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons