Israëlische rabbijnen promoten polygamie

Polygamie als maatregel in de strijd tussen Joden en Arabieren

in Christelijk Nieuws

De Israëlische rabbijnen zien de Arabische bevolkingsgroep die in Israël en Palestina wonen als een demografisch gevaar. Het rabbinaat moedigt polygamie dan ook actief aan en faciliteert het om de Joden een voorsprong te geven.

Volgens de Joodse wet mogen vrouwen niet met meer dan één man te trouwen. De wet staat echter wel toe dat mannen met meerdere vrouwen trouwen. Dat meldt de Israëlische nieuwswebsite ‘The Times Of Israel’.

Vrijgezel
Het gaat hierbij om rabbijnen die horen bij de Joodse groep ‘The Complete Jewish Home’. Ze willen niet alleen verhinderen dat de Joodse bevolkingsgroep een minderheid wordt. De groep wil ook het aantal vrouwen binnen de gemeenschap dat vrijgezel is verminderen. Er worden regelmatig bijeenkomsten gehouden voor stellen die op zoek zijn naar een extra vrouw in de familie.

Mannen moeten wel eerst toestemming vragen aan het rabbinaal gerechtshof om een tweede vrouw te mogen trouwen. Officieel is in Israël polygamie verboden sinds 1977, maar de autoriteiten zien het grotendeels door de vingers. 

Discriminatie
Een woordvoerder van ‘The Complete Jewish Home’ meldt tegen Channel 10 dat de wet niet wordt gehandhaafd binnen de Arabische gemeenschap. De wet is in zijn ogen dan ook discriminerend naar Joden toe. “In de praktijk wordt polygamie daar gewoon toegestaan en daarom groeit de Arabische bevolking harder dan de Joodse.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons