“Ik weet niet of ik volledig zal herstellen”

Andries Knevel schrijft weer columns voor EO Visie

Door een legionellabesmetting lag Andries in november nog ernstig ziek in het ziekenhuis. Nu gaat het langzaamaan beter met hem, vertelt hij in Radio 1-programma De Ochtend: “Van de bedrijfsarts mag ik 2 uur per week achter mijn bureau.”

Na zijn interview in EO Visie en NPO Radio 5-programma EO Live was Andries nu ook de horen in NPO Radio1-programma De Ochtend. Daar vertelt hij dat publieke optredens er voorlopig nog niet in zitten, want door de dubbele longontsteking hebben zijn longen een flinke klap gehad: “Ik kom voortdurend adem tekort. Voor het herstelproces na een legionellabesmetting staat een half jaar tot een jaar. Maar van de bedrijfsarts mag ik 2 uur per week achter mijn bureau werken. Dus ik kan wel columns schrijven.” In de EO Visie die volgende week donderdag op de mat ligt, staat weer een column van Andries.

Kriebelen
Nu Andries meer energie krijgt, denkt hij zo langzamerhand weer na over de toekomst: “De eerste week toen ik thuis was, interesseerde niets me. Nu komt die interesse weer terug. Volgende maand hoop ik 65 te worden, dus ik denk er wel over na hoe ik mijn leven verder wil inrichten - áls ik al volledig herstel, want dat is niet altijd het geval bij een legionellabesmetting. Maar tot nu toe gaat dat bij mij aardig snel hoor!”

Of Andries nog programma’s wil maken? “Vorige week was Tijs van den Brink bij me op bezoek. Het eerste half uur hadden we het over mijn ziekte en hoe dat verlopen is. Het volgende half uur ging het over zijn werk en de interviews die hij gedaan heeft. En toen begon het vreselijk bij me te kriebelen. Voor het eerst weer. Toen dacht ik: ja, als ik weer fors mag herstellen, heb ik zeker zin om nog een tijd te werken.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons