Evangelische christen nieuwe directeur CIA

Republikein Mike Pompeo is beëdigd als directeur van de CIA

in Christelijk Nieuws

Sinds maandag is de evangelische christen Mike Pompeo officieel het hoofd van de CIA. President Donald Trump wees hem aan om John Brennan op te volgen. De bevestiging liet een aantal dagen op zich wachten. Een aantal Democraten maakten zich zorgen over zijn opvattingen, waardoor de bevestiging wat vertraging opliep.

Pompeo heeft in het verleden gezegd dat moslims die beweren dat de islam ‘de enige weg’ is, aangepakt moeten worden. Zulke mensen zijn in zijn ogen een gevaar voor Amerika. Hij riep daarbij christenen op om ‘te bidden, te vechten en te zorgen dat iedereen weet dat Jezus Christus onze redder en de enige oplossing voor deze wereld is'. 

Veiligheid
Pompeo geeft aan vereerd te zijn om samen met Trump te mogen werken en om Amerika te beschermen en te dienen. Trump zei over Pompeo: “Hij zal een briljante en onverbiddelijke leider zijn voor onze inlichtingendiensten.”

Waterboarden
Pompeo zou vrijdag al bevestigd worden als hoofd van de CIA. Tot maandag werd dit door een aantal Democraten tegengehouden. Zij hadden vragen bij sommige opvattingen van Pompeo. In de strijd tegen terrorisme wil hij het mogelijk maken dat data van burgers opnieuw verzameld kunnen worden. Ook sluit Pompeo niet uit dat hij het huidige verbod op ‘waterboarden’ -een omstreden verhoortechniek- intrekt.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons