Elke dag een gebedspunt op je smartphone

Agapè en MissieNederland werken samen aan gebedsapp

in Geloven

MissieNederland en Agapè slaan met ingang van deze maand de handen ineen om samen de gebedsapp iPray2day verder te onderhouden en ontwikkelen. Hiermee nemen de organisaties de app over van initiatiefnemer ds. Ron van der Spoel.

Via de app iPray2day ontvangen bidders dagelijks een gebedspunt op hun smartphone. Dat gebedspunt wordt aangeleverd door een van de deelnemende organisaties, zoals Open Doors, World Vision of Stichting Gave. Zo roept vandaag Stichting Gave op tot gebed voor kinderen die hun ouders moeten missen. 

Kerk
Dorina Nauta van MissieNederland: “We geloven dat gebed ontzettend belangrijk is. Niet alleen voor je persoonlijke relatie met God, maar ook voor de kerk als geheel. Dat zijn bijvoorbeeld kerkgenootschappen en lokale gemeenten, maar ook organisaties die praktisch invulling geven aan de missie van de kerk. Juist die organisaties vindt je terug in de app. Gebed voor deze hardwerkende clubs ondersteunen we vanuit het MissieNederland-netwerk van harte.”

Ontwikkeling
Bewegingsleider Ron de Rover vertelt dat Agapè met IkzoekGod.nl het internet wil gebruiken om mensen te helpen het geloof te ontdekken. 'We willen mensen ook helpen te groeien in hun geloof en Jezus zichtbaar te maken in de samenleving. Daarvoor hebben we vorig jaar een gebedscursus gelanceerd en de app iPray2day sluit daar nu mooi bij aan.'

Week van Gebed
Tijdens de Week van Gebed die van 15-22 januari 2017 gehouden werd, was het eerste resultaat zichtbaar van de nieuwe samenwerking. Als een van de organiserende partijen van de gebedsweek deelde MissieNederland elke dag een extra gebedspunt, aansluitend bij de actualiteit. Dorina Nauta: “De organisatoren van lokale gebedsbijeenkomsten vragen ons hier actief om. Dit jaar gebruikten we hier voor het eerst de app voor.”

iPray2day is te downloaden via Google Play (Android) en in de Appstore (iOS). De gebedspunten zijn ook terug te vinden op de website van iPray2day

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons